HALLE - Rioleringswerken in Hondzocht liggen even stil

C21

HALLE - Rioleringswerken in Hondzocht liggen even stil

Werken_nieuwsbrief
EP

 De aannemers hebben de afgelopen weken zo veel mogelijk taken afgewerkt. Ze deden ook het nodige om alles zo proper en veilig mogelijk achter te laten. In de loop van volgende week gaan ze immers in bouwverlof. Let op! Momenteel kan Haviland het afval niet huis-aan-huis ophalen. Men kan het afval deponeren op verschillende afvalpunten.

Vanaf zaterdag 8 juli start het bouwverlof van de aannemer Viabuild. Vanaf maandag 31 juli zullen zij de werken hervatten in de Kruiskensheide, Steengroefstraat en Vredelaan. Zowel in de Kruiskensheide als de Steengroefstraat zette de aannemer afgelopen weken alles in om zoveel mogelijk zaken af te werken. Afgelopen week deden ze het nodige gedaan om alles zo proper en veilig mogelijk achter te laten.

Gedurende de verlofperiode zal in de Kruiskensheide en in de Steengroefstraat (het gedeelte tussen Veroonslinde en Veroonskouter) plaatselijk verkeer mogelijk zijn voor de bewoners. Het gedeelte tussen de Veroonskouter en Bergensesteenweg zal echter niet toegankelijk zijn. De onderaannemer Soiltech voert hier volgende week nog werken uit waardoor de straat niet opengesteld wordt. Wel kunnen de hulpdiensten na de werken ter plaatse geraken, hetzij via de Veroonskouter/Steengroefstraat of de Bergensesteenweg.

Kruiskensheide
In de Kruiskensheide is het gescheiden rioleringsstelsel en de nodige huisaansluitingen volledig aangelegd. Na het bouwverlof wordt er in de Kruiskensheide een sleuf gegraven en voert de watermaatschappij werken uit. Nadien start de bovenaanleg en verdere afwerking.

Steengroefstraat
Afgelopen weken construeerde men in het gedeelte tussen de Veroonslinde en Veroonskouter soilmix-wanden. Momenteel plaatst men deze wanden ook langs de kant van de onpare woningen in het gedeelte tussen de Veroonskouter en Bergensesteenweg. Onderaannemer Soiltech (die instaat voor het contrueren van soilmix-wanden) zal nog tot en met 13 juli 2017 doorwerken om dit af te ronden. De opritten zullen hierdoor gedurende enkele weken niet toegankelijk zijn met de wagen. Te voet kunnen de bewoners hun woning wel op een veilige manier kunnen bereiken. Na het bouwerlof zal aannemer Viabuild op deze plaats meteen starten met de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel en de nodige huisaansluitingen. Een meer concrete timing volgt later.

Afvalophaling
Momenteel kan Haviland het afval niet huis-aan-huis ophalen. Afval kan men plaatsen op één van de volgende kruispunten: Bergensesteenweg/Steengroefstraat; Veroonskouter/Steengroefstraat en Veroonslinde/Steengroefstraat

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2017
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief