N-VA HALLE wil ook ondergrondse parking op Oudstrijdersplein

C21

N-VA HALLE wil ook ondergrondse parking op Oudstrijdersplein

Oudstrijdersplein
Er zal nog lang en veel water door de Zenne moeten vloeien vooraleer hier een ondergrondse parking komt (Foto Olaf)
 

 “De lange termijnvisie van de huidige meerderheid met betrekking tot het parkeerbeleid van de stad beperkt zich vandaag tot de bouw van een ondergrondse stadsparking aan De Bres en het optrekken van de capaciteit van de stadsrandparkings op de sites stadsmagazijn en Gooikenaar”, zegt N-Va Raadslid Mark Demesmaeker.

Voor N-VA Halle is deze visie veel te weinig ambitieus. “Voor onze handelaars in de binnenstad is het niet vijf voor maar vijf na twaalf,” zegt N-VA Halle voorzitter Mark Demesmaeker. “Het gebrek aan voldoende stadsparkings is één van de voornaamste oorzaken. Heel wat steden hebben dit al heel lang ingezien en hebben ondergrondse parkings dichtbij of onder hun handelscentrum. Helaas heeft Halle deze boot compleet gemist. En ook aan een performant parkeergeleidingssysteem heeft de huidige meerderheid totaal niet gedacht.”

N-VA Halle wil de capaciteit van het stadsparkeren verdelen over minstens twee parkings. Naast de ondergrondse parking aan De Bres moet ook de piste van een parking onder het Oudstrijdersplein deel uitmaken van de lange termijnvisie. En ook een parkeertoren op de Leide is een optie die zeker moet bekeken worden. Een parkeertoren is vaak goedkoper en kan multifunctioneel opgevat worden.

Over deze voorstellen van de N- Va vroegen we een reactie aan burgemeester Pieters (CD&V) die bevoegd is voor mobiliteit

“In ons voorstel (voor uitvoering in de volgende legislatuur)  wordt  een ondergrondse parking aangelegd naast de sportzaal De Bres, conform de omgevingsstudie Pozzozplein- Leide en dit ter vervanging van het bovengronds parkeren in die omgeving. Naar mobiliteit toe is het voordeel dat die parkeercapaciteit dan bruikbaar is bij markten en evenementen wat nu grotendeels niet het geval is.  Het laat anderzijds toe de kwaliteit van het openbaar domein  op te waarderen inclusief De Leide waar een parkfunctie voorzien is.

Anderzijds verhogen we de capaciteit door na de verhuis van de stadswerkplaats  van de Suikerkaai naar Stroppen een  parking voor lang parkeren aan te leggen van ongeveer 150 parkeerplaatsen. Die worden via een brugje over de Zenne verbonden het het stadscentrum.

Een ondergronds parking op het Oudstrijdersplein is zeker ook een goed idee maar de realisatie daarvan plannen wij niet in de volgende legislatuur en nemen we dus ook niet op in het lastenboek. Het zou teveel werken tegelijk met zich brengen en daar is  wellicht geen draagvlak voor. Maar op langere termijn zou het zeker ook een mooi project zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief