HALLE - Brede fiets- en smalle voetpaden op de Bergensesteenweg zorgen voor commotie bij de inwoners

HALLE - Brede fiets- en smalle voetpaden op de Bergensesteenweg zorgen voor commotie bij de inwoners

Bergensesteenweg_bewerkt-2
Foto Olaf
 

 Op de Bergensesteenweg tussen Halle en Lembeek is men al verschillende maanden bezig met het aanleggen van nieuwe fiets- en voetpaden. De fietspaden zijn breed genoeg maar met de voetpaden is het anders gesteld. De werken worden er gedaan door het Agentschap voor Wegen en Verkeer en duren zeker nog tot eind september.

De werken gebeuren er met de nodige omleidingen wat moeilijkheden meebrengt voor de inwoners van Lembeek.. Zelfs de afrit ter hoogte van de Edingensesteenweg is er voor gesloten. Door het feit dat alle verkeer  die Halle uit moet langs de Edingensesteenweg zijn er soms files op de Edingensesteenweg van verder dan het Bevrijdingsplein in Halle. Tijdens de verlofperiode is er terug verkeer in beide richtingen.

Door dat de werken nog niet volledig af zijn, liggen de fiets- en voetpaden er in erbarmelijke toestand bij waar men niet kan op wandelen en fietsen, zodat er op de rijweg moet gefiets en gelopen worden. De geldende snelheidsbeperking lappen veel bestuurders aan hun laars, zodat het er gevaarlijk is voor fietsers en voetgangers. Waarschuwingsborden dat er mensen en fietsers op de baan stappern en rijden zijn er niet.. De bewoners vragen meer snelheidscontroles

Eens de werken zullen af zijn vrezen de bewoners dat de voetgngers in de kou zullen staan.. De fietsers hebben een breed fietspad en voor de voetgangers blijft er nog slechts een klein gedeelte over. Er kan met moeite met 2 personen naast elkaar gelopen worden. Op sommige plaatsen staan zelfs paaltjes midden de voetweg met de nodige moeilijkheden voor personen met een kinderwagen of personen met een rolstoel. Deze gang van zaken vinden de inwoners niet kunnen.

Ook met zijn wagen uit een garage te geraken zijn er ook problemen. De buren klagen over trillingen en hels lawaai afkomstig van zwaar vrachtverkeer dat via de beschadigde rijrichting(Tubeke)d eze veroorzaken, en dit dag en nacht dat door hen als zeer storend ervaren wordt, en ze zeer bezorgd zijn omwille van de eventuele gevolgen (schade) aan hun huizen

Om alles te verbeteren is er overleg tussen de bewoners, de stad en het Agentschap voor wegen en verkeer

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2017
Felix Merckx
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2018
Devogeleer Emile | 22 apr 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 20 apr 2018
Sam Herremans | 19 apr 2018
Marc Sluys | 19 apr 2018
Marc Sluys | 19 apr 2018
Devogeleer Emile | 19 apr 2018
Devogeleer Emile | 17 apr 2018

archief