Tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen maken A8 in HALLE veiliger voor zachte weggebruikers

C21

Tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen maken A8 in HALLE veiliger voor zachte weggebruikers

A8_1
Foto's Emile Devogeleer
 
A8_2
Foto's Emile Devogeleer
 
A8_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts kondigde vandaag in Halle enkele maatregelen aan die de veiligheid van de zachte weggebruikers in de omgeving van de A8 moeten verbeteren. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de A8 grondig aanpakken, maar de studie die de herinrichting onderzoekt, is nog lopende. In 2019 begint men aan de bouw van tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen aan de Halleweg, de Nijvelsesteenweg en de Rodenemweg

"De veiligheid van de zachte weggebruikers op de A8 is voor mij prioritair. Daarom trek ik vandaag middelen uit om op korte termijn een aantal ingrepen te voorzien in afwachting van de grote herinrichting. We investeren ongeveer 6 miljoen euro in drie tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen over de A8”, aldus Ben Weyts.

De A8 in Halle, tussen de Ring rond Brussel en het Kanaal Brussel-Charleroi, is een atypische weg met het karakter van een autosnelweg. Toch zijn er drie kruispunten met verkeerslichten (aan de Halleweg, de Nijvelsesteenweg en de Rodenemweg). Die kruispunten remmen de doorstroming van het verkeer af en zorgen voor lange files en verkeersonveilige situaties.

Gevaarlijke kruispunten wegwerken
Om de verkeerssituatie ter hoogte van de A8 voor alle weggebruikers en omwonenden te verbeteren, werkt het Agentschap Wegen en Verkeer een langetermijnvisie uit. Op dit moment is er een onderzoek lopende waarin onder andere de ondertunneling van de kruispunten van naderbij wordt bekeken. Ben Weyts: "De mobiliteit op de AB in Halle staat al verschillende jaren op de politieke agenda. Het voorstel van een lange tunnel tussen het kanaal en de R0 is te duur. Daarom onderzoeken we nu welke alternatieve en meer betaalbare oplossingen voor de AB mogelijk zijn".

Drie bruggen over A8 voor fietsers en voetgangers
ln afwachting van een grondige herinrichting, die sowieso nog een tijdje op zich zal laten wachten, besliste Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts 6 miljoen euro uit te trekken om de veiligheid van de zachte weggebruikers op de A8 alvast op korte termijn te verbeteren. Wegen en Verkeer zal drie tijdelijke bruggen bouwen over de A8 zodat voetgangers en fietsers de weg veilig kunnen dwarsen. De start van de bouw van de eerste brug is voorzien in 2019. Ter hoogte van de kruispunten met de Halleweg en de Nijvelsesteenweg worden fietsersbruggen geplaatst die ook ontworpen zijn om doorvoetgangers gebruikt te worden. Ter hoogte van het kruispunt met de Rodenemweg wordt enkel een voetgangersbrug geplaatst. Fietsers worden in de Rodenemweg via de Kanaalstraat (het jaagpad) langs het kanaal geleid. "Naast het plaatsen van de bruggen willen we aan de kruispunten ook de zebrapaden weg. Omdat de zachte weggebruikers de rijweg hier niet meer zullen dwarsen, kunnen we ook de lichtenregeling aanpassen en de doorstroming van het verkeer verbeteren", aldus Ben Weyts.

Nieuwe fietspaden op Nijvelsesteenweg (N28)
Naast de maatregelen op de A8 zelf, worden ook bijkomende flankerende maatregelengenomen. Zo zal in 2018 het bestaande dubbelrichtingsfietspad op de Nijvelsesteenweg (N28) tussen het kruispunt met A8 en de Maasdalweg geasfalteerd worden. Ook aan de kant van Halle krijgt de Rodenemweg een rechtstreekse verbinding met het jaagpad langs het kanaal.

Onteigeningen nodig voor uiteindelijk project
Om de omvorming van de A8 op lange termijn te realiseren, zullen een aantal onteigeningenmoeten gebeuren. Hoeveel onteigeningen zal afhangen van de uiteindelijke beslissingen na de lopende studies. Mensen waarvan al geweten is dat zij onteigend zullen worden in het kader van de grote herinrichting krijgen alvast de kans om hun eigendom op korte termijn te verkopen.

WAAROM GEEN INTEGRALE UITVORING
Naar aanleiding van de voorstelling van deze plannen  wil het college van burgemeester en schepenen vooreerst toch nogmaals herhalen te betreuren dat de Minister in deze legislatuur geen aanzet heeft gegeven voor de integrale uitvoering van de eerder goedgekeurde plannen voor de ondertunneling van de A8.

Het stadsbestuur blijft steevast achter die plannen staan en dringt er op aan om geen maatregelen te nemen die de uítvoering van de plannen definitief op de helling zouden kunnen zetten. ln die context en onder die voorwaarde kan het college wel instemmen met verbeteringswerken die zowel de veiligheid als de doorstroming ten goede kunnen komen.

Tijdens de kabinetsvergadering met de Minister op 8 juni en 4 juli werden voorstellen voorgelegd om de voetgangers en fietsers via bruggen over de A8 te leiden en een gelijkgrondse oversteek niet langer mogelijk te maken. Het college kon hiermee instemmen, weliswaar enkel indien aan devoetgangers en de fietsers op de 3 locaties (Halleweg, Nijvelsesteenweg en Rodenemweg) eenvolwaardige oversteekmogelijkheid geboden wordt. Een voorstel om slechts 1 fietsoversteekplaats te voorzien voor zowel de Nijvelsesteenweg als de Halleweg was voor het stadsbestuur niet aanvaardbaar.

Het college verleent zijn goedkeuring aan het voorliggende voorstel en zal graag de nodige medewerking bieden bij de verdere realisatie van het project.

Het college dringt evenwel aan om bij de volgende stappen ( de doorstromingsmaatregelen en degrootschalige vernieuwing van de A8) tijdig te voorzien in een degelijk informatie- en inspraaktraject, vooral omdat de destijds goedgekeurde plannen wel via een volwaardig participatieproces tot stand zijn gekomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2017
Emile Devogeleer en Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief