Spektakulo in het park van BUIZINGEN

Spektakulo in het park van BUIZINGEN

Spektakulo
Foto Felix Merckx
 

 Pand1500 sloot (voorlopig?) haar deuren, maar de organisatoren, Spectakulo vzw maakt zijn publiek reeds warm voor de reeds alom bekende afsluiter van de zomer: Spectakulo festival op 1 en 2 september

Aan elk mooie liedje komt een eind; ook aan dat van Pand1500. Met meer dan 500 bezoekers in het openingsweekend alleen al, was het meer dan duidelijk dat dit project op een succes ging uitdraaien. Een nooit eerder gezien concept verwende de Halse inwoners met wekelijkse optredens, workshops, debatten, Marché Bazaars, kunst expo’s en zoveel meer! Er werd gelachen, geweend, gedronken, gedanst,… Na Pand1502 toonde Spectakulo alweer dat de gemeenschap zoveel meer te bieden heeft voor elkaar, dit met beperkte middelen.

Pand1500 schonk aan vrijwel iedereen de kans om zijn creativiteit de loop te gaan. Zij was een thuishaven voor zovelen en dat was te zien aan het brede publiek dat gedurende drie maanden over de vloer kwam. “Pand1500 is alvast niet het einde!”, aldus programma coördinator Tomhas Haesaerts.

Hoewel het culturele collectief zichzelf alsmaar blijft verbazen in haar nevenactiviteiten, viert zij tijdens Spectakulo festival ongetwijfeld haar muzikale hoogdagen.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september organiseren zij in samenwerking met Jeugdhuis Eenders voor de 19de keer Spectakulo Festival. Dit opnieuw naar jaarlijkse gewoonte in en rond het Park van Buizingen.

Wat ooit begon als een gezellig petanque tornooi met fijne achtergrondmuziek, groeide uit tot een festival met meer dan 7.000 bezoekers. Spectakulo zit niet stil en blijft zichzelf heruitvinden. Wel blijven ze hun met decors volledig uit paletten en thema’s als recycling en upcycling trouw. Naast het in ere houden van het traditionele petanque tornooi, gehost door het fantastische Onda Sonora, pakt Spectakulo uit met tal van nieuwigheden zoals een pop-up gin bar en een verruimde derde stage.

Na het succes van Pand1500 besloot de vzw verder ook op het festival de lokale kaart te kiezen. Voorzitter Christoph Vanwaelem: “Nieuwe samenwerkingen werden aangegaan met handelaars (/horeca zaken??) uit de buurt, wij zien dat alvast stevig zitten en zijn zelf benieuwd”. 

Dit jaar ontvangt Spectakulo opnieuw enkele sterke bands waaronder Kevin Spaceballs, Vermillion House en Taxus Brown. Grote namen Zwangere Guy en  Black Mamba prijken vol trots bovenaan op de affiche. En niettemin geeft het festival ook kans aan lokale talenten zoals De Rand.

Verder kan men op Spectakulo ook weer terecht voor een stevige dosis Circo Inferno, hét house & techno collectief uit de streek. Zowel op vrijdag als op zaterdag kan men helemaal losgaan. Circo Inferno pakt wederom uit met internationale namen als onder meer Die Holländer.

Standaard kan men hier op zaterdag ook deelnemen aan een hevige voetbalcompetitie en heel wat kinderanimatie, “Ook werd dit jaar ingezet op  een ruimer aanbod voor kinderen dan vorige jaren, zo blijven we iedereen betrekken bij dit gebeuren,” zegt Christoph.

Zoals elk jaar voorziet Spectakulo festival een ombudsdienst waar iedereen met opmerkingen en vragen terecht kan. Ze hechten veel belang aan eerlijke afspraken met de buurt en steken dan ook energie in het behouden van de goede verstandhouding. Mailen doe je best naar joris@spectakulo.be .

Graag doen ze een oproep naar mogelijke vrijwilligers. Wil jij meewerken aan Spectakulo 2017? Schrijf je dan in via de website. Je mag zelf kiezen of je voor, tijdens of na het festival een handje komt helpen!

Voor meer informatie over de programmatie en inschrijvingen voor voetbal en petanque kan je terecht op www.spectakulo.be

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief