HERNE/HALLE – Bronzen medaille voor Crystal Wild Blond op International Beer Challenge in Londen

HERNE/HALLE – Bronzen medaille voor Crystal Wild Blond op International Beer Challenge in Londen

Crystalstick_londen_marcelis
HERNE/HALLE – Bronzen medaille voor Crystal Wild Blond op International Beer Challenge in Londen
 

Brouwer Kurt Marcelis heeft op de prestigieuze International Beer Challenge in Londen een bronzen medaille behaald met zijn ‘Crystalstick Wild Blond’-bier. Daarmee is hij één van de 289 bieren die met een dergelijke medaille bekroond werden. Een zilveren medaille was er weggelegd voor nog 170 andere verdienstelijke bieren en 46 wisten er zelfs een gouden medaille in de wacht te slepen.

Het behalen van een bronzen medaille op die prestigieuze Challenge voor een kleine brouwer als Kurt Marcelis is zeker een huzarenstukje. Temeer daar hij met zijn bieren Crystal Stick pas recent op de markt verscheen. Het was pas vorig jaar na het volgen van de brouwcursus in het COOVI dat hij zijn eigen bierfirma oprichtte. Met succes overigens zoals nu blijkt. 
Een bijzonder tevreden Kurt Marcelis: “Zelf ben ik woonachtig in Herne en hier worden de verschillende proeven gedaan en getest, maar weldra open ik een smaakatelier in Halle waar we een kleine brouwinstallatie aan het plaatsen zijn. De grote volumes ga ik dan brouwen in Lubbeek waar ik kan beschikken over professioneel materiaal. Als kleine opstartende brouwer met een passie voor het brouwen van bier heb ik mij op die Challenge durven te meten met grote brouwerijen en dit dan nog op een markt die toch al zo verzadigd is. Het behalen van een bronzen medaille schenkt mij dan ook sowieso heel wat voldoening”.
Eén van de drankgelegenheden waar de smaakvolle Crystalbieren reeds vanaf dag één van hun op de markt komen bediend worden is café Terlindenhof op het gelijkaardig gehucht in Herfelingen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
-
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief