HALLE - Roger Beelen overleden

HALLE - Roger Beelen overleden

Dsc_3895_-_kopie

 In Zinnik overleed op 93-jarige leeftijd Roger Beelen. Hij werd geboren op 18 september 1924 in Halle, waar hij nog actief was in de oudstrijdersbond. Hij maakte deel uit van het Halse verzet en werd onderscheiden met kruis van Ridder in de orde van Leopold II.

Op zijn 16de maakte hij reeds deel uit van het Halse verzet. Verschillende van zijn vrienden werden opgepakt en naar de gaskamers in Duitsland gestuurd. Hij heeft hen nooit meer terug gezien. In 1944 (18j) meldde hij zich bij het Belgisch leger te Brussel als oorlogs-vrijwilliger en kwam terecht in het eerste Belgisch bataljon. Eenmaal na zijn korte opleiding werd hij ingelijfd in het Amerikaanse leger (3de compagnie). Samen met hen maakte hij deel uit van het tegen offensief tegen de Duitsers om samen met zijn vrienden, waarvan velen het leven lieten, in rubber bootjes en onder hevig geschut, de Rijn over te  steken om de  vijand te verslaan. 

 Hij is hier steeds fier op geweest dit te mogen doen voor zijn land, voor onze vrijheid, democratie en onafhankelijkheid.

 Gedemobiliseerd vertrok hij met  zijn echtgenote Claire Shell (overleden) naar het Belgisch Congo waar hij een koffie plantage opstarten, hetgeen hij moest achter laten in 1960 (onafhankelijkheid).  Berooid belandde hij terug in Halle. Hij maakte deel uit van de Halse Oustrijdersbond en ging verleden jaar nog  de Halse scholen bezoeken  om zijn verhaal te vertellen

Op 17 augustus nemen wij afscheid van Roger Beelen, op het kerkhof, Rue  de Bierghes in 1430 Wisbecq om 11.30 uur

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief