HALLE - PPK Essenbeek verlaat ‘de Plaza’

C21

HALLE - PPK Essenbeek verlaat ‘de Plaza’

Plaza_1
Foto's Felix Merckx
 
Plaza_2
Foto's Felix Merckx
 

 Tafeltennisclub PPK Essenbeek is een bruisende club met meer dan 70 leden en speelt reeds sinds 1991 in de oude Cinema zaal Plaza op Sint-Rochus. Maar na nu dus 26 jaar, hebben ze besloten om te verhuizen naar de polyvalente zaal van het H. Hart en College in het centrum van Halle. Vanaf 1 september gaan daar wedstrijden en trainingen door.

De zaal waar ze nu spelen op de Sint-Rochusstraat staat voor de vierde keer te koop. Bij de drie vorige eigenaars mochten ze blijven spelen, maar ze weten niet wat de toekomst gaat brengen. Ook de toestand van het complex laat te wensen over.

PPK Essenbeek ontstond in het Halse gehucht Essenbeek in 1970. Ze speelden daar achtereenvolgens in de refter van de plaatselijke school, het chirolokaal en de Sint-Jozefszaal. Na elke wedstrijd en training moesten de tafels en stoelen verhuisd worden. In Halle hadden ze de zaal voor hen alleen en kon alles blijven staan.

In de Plaza in Halle kwamen ze terecht door de toenmalige Halse schepen van Sport Henri Van stalle die met hen op zoek ging naar een nieuwe zaal. Vooraleer er gespeeld kon worden hebben ze er veel moeten in werken. Er moest een volledig nieuwe vloer geplaatst worden, er moesten kleedkamers komen en ook een cafetaria.

Voor het vinden van een nieuwe zaal gingen ze terug bij de nieuwe schepen van Sport, Pieter Busselot aankloppen. Hij maakte een lijst op van alle zalen in Halle die in aanmerking konden komen voor het spelen van tafeltennis en zo kwamen ze uiteindelijk terecht in de polyvalente zaal van het H. Hart & College aan de Parklaan waar op de derde verdieping de polyvalente zaal leeg stond.

Daar is plaats voor het plaatsen van zes tafels, zodat de ploeg kan spelen op nationaal niveau en ze ook kunnen beschikken over sanitair en twee kleedkamers. De tafels kunnen er ook blijven staan. Ze dienen  enkel  verplaatst te worden moest de school zelf de zaal nodig hebben.

Nieuwe tafels

Naast de verhuis gaat PPK Essenbeek ook investeren in 4 nieuwe tafels. Uit hun huidige zaal worden slechts twee tafels meegenomen. Er kan dus ook daar in competitie gespeeld worden.

De zaal op Sint-Rochus was wel gezellig en men kon er soms ook eens blijven plakken tot in de late uurtjes, maar het bestuur is toch van oordeel dat ze in hun nieuwe zaal in het centrum van Halle hun ledenaantal  gaan verhogen. Sinds het succes van het tafeltennis op de laatste paralympics stijgt het ledenaantal reeds. Momenteel hebben ze zes clubs die in de officiële competitie spelen en één in het sportverbond.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief