HALLE - 7e editie Week van de geletterdheid focust op de troeven van geletterd zijn voor mensen in (kans)armoede

HALLE - 7e editie Week van de geletterdheid focust op de troeven van geletterd zijn voor mensen in (kans)armoede

Lettertjes
Foto Olaf
 

  Geletterd zijn is een troef. Maar ook een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot te functioneren en te participeren. Dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia. Maar liefst 1 op de 7 volwassenen in Vlaanderen heeft het daar moeilijk mee (PIAAC 2013). Uit onderzoek blijkt dat laaggeletterdheid en (kans)armoede sterk aan elkaar vasthangen. Bijna 40% van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep ('Geletterdheid in Vlaanderen gewikt en gewogen. Recepten voor een krachtig geletterdheidsbeleid').

 Dit jaar richt de Week van de Geletterdheid zich tot mensen die in (kans)armoede leven. Armoede is méér dan geen geld hebben. Veel mensen in armoede voelen zich uitgesloten. Armoede kan leiden tot een laag zelfbeeld, een gevoel van machteloosheid en schaamte.

Volwassenen, die willen werken aan geletterdheid, kunnen o.a. terecht bij de 13 Centra voor Basiseducatie in Vlaanderen en Brussel. Ze leren er dingen die je in het dagelijks leven kunt gebruiken of nodig hebt.  

Om alles in de verf te zetten werd er lettertjessoep uitgedeeld op de zaterdagmarkt in Halle

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2017
Felix Merckx
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief