HALLE - Grote opkomst voor Open Monumentendag in den AST.

HALLE - Grote opkomst voor Open Monumentendag in den AST.

Ast
Ingezonden foto
 

  den AST bood de 543 bezoekers aan de Open Monumentendag  een heel gevarieerd programma aan. Naast de tijdelijke expo ‘Fabrieksburen’, waarbij vier fabrieken uit de Zennevallei zich voorstellen aan de hand van archiefmateriaal en unieke getuigenissen van oud-werknemers, kon het publiek aansluiten bij een GPS-wandeling langs het industriële verleden van Halle en kon het één van de op maat van den AST uitgewerkte theatervoorstellingen bijwonen.

De GPS-wandelingen die door PASAR werden uitgewerkt rond het thema ‘industrie in Halle’, waren een succes met meer dan 70 deelnemers. De theatervoorstellingen van theatergezelschap DEFDEF, die speciaal voor Open Monumentendag  op maat van den AST waren gemaakt en heel wat gezinnen en kinderen op een ludieke manier lieten kennismaken met de geschiedenis van mouterij van Roye, waren alle drie volzet.

Op de museumzolder werden enkele Halse fabrieken opnieuw voor het voetlicht geplaatst. Ook de permanente tentoonstelling binnen het museum den AST kreeg heel wat lovende commentaren.

Maar het was toch vooral de expo  ‘Fabrieksburen’ die heel wat bezoekers op de been bracht. De verhalen van de fabrieken en getuigenissen van oud-werknemers maakten dan ook heel wat emoties los bij het publiek.

Fabrieksburen is nog gratis te bezichtigen in den AST tot en met 20 september. Bij de expo hoort ook de publicatie ‘Fabrieksburen’ die voor wat meer tekst en duiding bij de expo zorgt. Misschien herkent een lezer wel één of meerdere oud-collega’s op de talrijke foto’s? Deze publicatie is te koop in den AST voor 10 euro. Daarnaast werkte ook de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle een speciaal themanummer van ‘Hallensia’ uit, rond het thema Industrie in Halle, Lembeek en Buizingen. Ook dit nummer is voor 10 euro te koop in den AST.

Wie de expo niet kan komen bezichtigen in september, kan van 29 oktober tot en met 29 december opnieuw naar den AST komen. Dan komt de expo Fabrieksburen immers opnieuw naar den AST. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief