GO Technisch Atheneum HALLE opende officieel zijn nieuwe sportzaal

GO Technisch Atheneum HALLE opende officieel zijn nieuwe sportzaal

Gota_1_gr
Foto's Felix Merckx
 
Gota_1_kl
Gota_2_kl
Gota_2_gr_bewerkt-1
 

De splinternieuwe sporthal van het GO Technisch Atheneum (Kluisstraat 1, 1500 Halle) werd officieel geopend. Halse sportclubs zullen ook gebruik maken van de nieuwe sporthal van het GO Technisch Atheneum. De stad Halle sloot hiervoor een gebruiksovereenkomst af met het GO Technisch Atheneum. De naam van de nieuwe zaal is sportzaal ‘GOTA SPORT’ van het GO! technisch atheneum Halle werd door de leerlingen zelf gekozen.

Directeur Maggy Vankeernerghen: “Het betrekken van dit nieuw gebouw is iets om bij stil te staan. Een gebouw is niet zomaar een gebouw maar maakt deel uit van je schoolwerking. Eindelijk kunnen onze kinderen en leerkrachten naar hartenlust sporten in de veilige en moderne omgeving die ze verdienen”.

Tot vorig schooljaar  moesten zij gebruik maken van de sportzalen van Sportcomplex De BRES . Het was geen sinecure om zich elke lesuur te verplaatsen. Dit vergde jarenlange inspanningen van de leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden.

“Nu kunnen we de rollen omkeren.  Wij stellen onze mooie zaal ter beschikking van de stad, na de lesuren en in het weekend. Sportclubs kunnen via de stad gebruik maken van onze mooie zaal.  De zaal is 1200m2 groot, ze kan door een gordijn gescheiden worden in 2 gelijke delen. Er zijn kleedkamers met douches voor jongens en meisjes, ook voor de begeleiders. Deze moderne zaal is voorzien van een omroepsysteem, scorebord en wifi-installatie. De zaal is duurzaam gebouwd en voldoet aan alle akoestische, toegankelijkheids- en veiligheidsnormen. Wij gaan dan ook voor een duurzame samenwerking met de stad en zijn sportclubs”, zegt Maggy Vankeerberghen.

De naam GOTA SPORT werd gekozen door de leerlingen en leerkrachten.  Een enquête en een wedstrijd werden hiervoor georganiseerd. GOTA SPORT was duidelijk de favoriete naam.

Schepen van Sport Pieter Busselot (CD&V) was tevreden dat er door deze samenwerking er meer accommodatie komt voor de Halse sportverenigingen en noemde het een win-win situetaie voor beide partijen. De stad gaat ook een veegmachine aankopen om de zaal te onderhoude, Momenteel is er een overeenkomst tot in 2022. Daarna kan deze jaarlijks vernieuwd worden

Voorzitter van de sportraad Roger Hannon benadrukte in zijn toespraak dat de Halse sportverenigingen al lang vragen partij zijn voor meer sportaccomodatie in Halle en is tevreden dat dit eindelijk een feit is

Het stadsbestuur zal een zaalwachter aanstellen en zal ook de helft van de onderhoudskosten van de zaal voor zich nemen.

De stad voorziet in de heraanleg van het plein (de openbare ruimte tussen beide schoolgebouwen), om de verkeersveiligheid van de schoolomgeving te verhogen en de omgeving rondom de school aangenamer te maken. De stad investeert daarmee voor maar liefst 60.000 euro in veiligere schoolomgevingen.

Sportclubs kunnen de nieuwe sporthal huren via de sportdienst van de stad op sport@halle.be  of  Tel 02 365 98 40. De huurprijs bedraagt 18,50 euro per uur van 1 augustus tot 30 april, en 12,34 euro van 1 mei tot 30 juni. Voor de helft van de zaal betaal je 9,25 euro per uur in het hoogseizoen en 6,17 euro in het laagseizoen. Niet-Halse verenigingen betalen het dubbele aan huurprijs.

    

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief