HERNE – Ook Saffoxy Band op Café Chantant van HALSE carnavalsgroep De Fleerefluiters

HERNE – Ook Saffoxy Band op Café Chantant van HALSE carnavalsgroep De Fleerefluiters

Saffoxy_band
HERNE – Ook Saffoxy Band op Café Chantant van HALSE carnavalsgroep De Fleerefluiters - © Deschuyffeleer
 

De Saffoxy Band, het muzikaal geesteskind van Hernenaar Luc Marcelis, is één van de vele attracties op het Café Chantant van de Halse carnavalsgroep De Fleerefluiters nu zaterdagavond 16 september in het CC ’t Vondel in hartje Halle. Langzaam maar zeker heeft bezieler Luc Marcelis de jongste tijd een topplatform van zangeressen en muzikanten weten uit te bouwen die van alle markten thuis zijn als het op het maken van ambiance en entertainment aankomt. Het ondersteunen van goede doelen, de natuur, respect en dankbaarheid betonen en durven uitdrukken, kwaliteit en blijdschap brengen zijn hierbij de sleutelitems markant aan het onderliggend gedachtengoed.

 “Na het vertrek van de zangeres die mee aan de wieg stond van het project zijn er thans drie zangeressen die, samen of individueel in samenzang met mij, hun medewerking verlenen. Zo komt de Saffoxy Band tot een soepele samenstelling die ons toelaat een ruim potentieel aan optredens te verzekeren zowel in de week als tijdens de weekends”, licht Luc Marcelis een tipje van de sluiter van de Saffoxy Band new look. “Overigens kunnen wij naar de toekomst toe met drummer Karel Devalck, solo gitarist Sebastiaan Danckaert, beiden van de Halse covergroep The Cadillacs, en synthesizerspeler Bavo Saudemont ook rekenen op drie waardevolle muzikanten om onze zangeressen te begeleiden. En ook onze achterliggende technische ondersteuning komt meer en meer op punt te staan”.
Helena, Pascale en Demona
Door de nieuwe samenstelling krijgt Saffoxy Band alleszins een uitgesproken Hals tintje, de zangeressen Helena uit Blankenberge en Pascale uit Geraardsbergen evenwel niet te na gesproken. “Zangeres Helena (Deviche) runt met Bistro Marcel op de Zeedijk en met tea-room en restaurant Het Klein Genoegen op het Manitobaplein in Blankenberge twee welgekende horecazaken. Geregeld treedt Helena er overigens ook op. Ambiance steeds verzekerd”, stelt Luc de eerste van de drie Saffoxy Band-zangeressen voor. “Pascale (De Coensel) dan weer is de zangeres op wie de Geraardsbergse coverband Heart & Soul een beroep deed om de groep vocaal een meerwaarde te geven. Zij genoot een doorgedreven muzikale vorming en is dan ook van alle muzikale markten thuis”.
“De derde zangeres in de rij is Demona (Demol Nathalie) uit Lembeek die pas drie jaar geleden in de muziekwereld terechtkwam na een meer dan geslaagd karaoke-optreden. Zij verdiende sindsdien al haar muzikale sporen bij de Halse muzikale talentenverenigingen Famusant en Halle on Stage. Overigens zingt zij in vijf verschillende talen waaronder ook het Italiaans. Ook zij heeft alleszins heel veel in haar mars op gebied van zang en performance”, aldus nog coach Luc Marcelis.
Met de Saffoxy Band in een nieuw kleedje koestert Luc Marcelis alleszins grootse plannen: “Naast covers willen wij ook eigen nummers brengen. Onze play-list is dan ook bijzonder uitgebreid. Hierdoor kunnen wij zowel op allerlei familiefeestjes als op brunches, lunches, workmeetings en festiviteiten optreden en dit zowel in Vlaanderen als in Brussel als in Wallonië. Overigens verschijnt toekomend jaar in het voorjaar ook nog eens onze eerste cd-album met een 15-tal nummers”.
Halle zingt …
Met zijn Saffoxy Band heeft Luc Marcelis zich geenszins laten pramen om zich ook ten volle in te schrijven voor het Café Chantant ‘Halle zingt …’ van De Fleerefluiters: “Die carnavalsgroep van mijn schoonzoon prins Ambi, mijn dochter Evy en mijn kleinkind Aily ligt mij immers bijzonder nauw aan het hart. In samenwerking met Stadsradio Halle wordt het een heuse café chantant, een proms in volkstenue voor de goede doelen. De rode draad doorheen het geheel is familie en mensen met een hart. Voor mij persoonlijk gaat het nog iets verder daar ik al enkele vrienden heb verloren door kanker en nu ook mijn broer blijkbaar terminaal aangetast is door die ziekte”.
Aan ‘Halle zingt….’ neemt ook de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving van de Hernse deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle deel. Er wordt zelfs van hieruit via het centrum van Herne en Mong Blok in Pepingen een bus ingelegd naar Halle. Verder zijn er ook nog optredens van The Crowd, Bram & Lennert en Wim Soutaer. Special guest dan weer is Paul Severs.
Kaarten in voorverkoop kosten 25€, aan de kassa dient 30€ betaald. Een deel van het inkomgeld, van de gage van de artiesten en een deel van het sponsorgeld gaan alvast naar Kom op tegen Kanker.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief