HALLE - Tentoonstelling “Dementie uit de mist” in Zonnig Huis

C21

HALLE - Tentoonstelling “Dementie uit de mist” in Zonnig Huis

Ocmw
Ingezonden foto
 

In de patio van Woonzorgcentrum Zonnig Huis is de tentoonstelling ‘Dementie uit de mist’ geopend. “De tentoonstelling bestaat uit twee delen: een bestaande, vaste tentoonstelling die ingehuurd werd en een ander deel dat volledig zelf uitgewerkt werd door het personeel van de beschermde afdeling NURA” zo stelt Heidi Paesmans – referentiepersoon dementie.

Expertisecentrum Meander uit Dendermonde leverde de vaste tentoonstelling. Deze toont aan dat er bij dementie zowel moeilijke momenten als lichtpunten zijn. Te snel denken wij enkel aan een lijdensweg of een mensonterende ziekte. Maar mensen met dementie leven volop zonder compromissen.  Wij zien hen genieten van de aanwezigheid van geliefden, van feesten en van de zon. We zien familieleden en professionelen zorgzaam en liefdevol omgaan met deze mensen. De tentoonstelling focust onder meer op verschillende omgangstips, diagnose, levenskwaliteit, respect en afscheid nemen.

In het tweede deel van de tentoonstelling maakt u kennis met de beschermde afdeling NURA waar de meeste van onze bewoners met dementie verblijven.Er wordt gefocust op de specifieke zorg en u krijgt er getuigenissen van bewoners, familieleden en personeelsleden.

De tentoonstelling “Dementie uit de mist” is dagelijks vrij te bezoeken tussen 10 en 18 uur en dat nog tot 27 september.

    

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief