HALLE - Toon je sportclub

HALLE - Toon je sportclub

Kta_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 
Kta_2
Kta_3_bewerkt-1
Kta_4_bewerkt-1
 

 Voor de 6de editie van de actie 'Toon je sportclub @ school'. Sport Vlaanderen, SVS, ISB en VSF  werden alle leerlingen opgeroepen om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Ook het GO!Atheneum van  Halle nam hieraan deel!

Ze vonden het belangrijk om de leerlingen te stimuleren om meer te bewegen en te sporten. Wie sport maakt immers meer mee... Het is dan ook het ideale moment om jongeren te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ambassadeur te worden voor hun sport op school.

's Ochtends kregen alle leerkrachten de kans om in de leraarszaal allerlei kijkwijzers van bewegingstussendoortjes mee te nemen naar de klas. De bedoeling was dat ze elk nieuw lesuur kort de tijd zouden nemen om eventjes de benen te strekken op een leuke, originele manier.

In het huidige onderwijs is er namelijk maar weinig sprake van beweging tijdens het leren. Maar iedereen weet dat het nochtans heel belangrijk is. Door middel van bewegen, leg je verbindingen tussen je linker- en de rechterhersenhelft en daarnaast onthoud je leerstof langer als je tijdens het leren beweegt. Vooral voor jongens is het bewegen van belang. Jongens hebben over het algemeen een grotere bewegingsdrang dan meisjes.

Tijdens de kleine pauze werd er door een achttal dansers en danseressen van dansclub K-creation (waaronder twee leerlingen) een leuke dans opgevoerd op onze speelplaats. Alle leerlingen mochten hieraan deelnemen.

De lunchpauze werd gevuld met allerlei activiteiten waar de leerlingen tussen konden kiezen. Zo hadden ze de mogelijkheid om te voetballen, volleyballen, basketten, matchke handbal te spelen of een lesje salsa of stepaerobic mee te pikken. Ook kubben en het nieuwe "spikeball-spel" konden onze leerlingen uitproberen. Om dit alles te realiseren, konden de LO- leerkrachten rekenen op hulp van de collega's, waarvoor dank!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief