HALSE beiaard laat van zich horen

HALSE beiaard laat van zich horen

Beiaard
EP

 De toren van de Halse basiliek herbergt reeds eeuwen een beiaard en die mag gehoord worden. De Stedelijke Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans slaat daarom als initiatiefnemer de handen in elkaar met de Koninklijke Geschied-en Oudheidkundige Kring, Den Ast en vzw Basiliekpromotie. Samen brengen ze een unieke tweedaagse rond de Halse beiaard onder de naam Brons!

Zaterdag 30 september 2017
-15u00: Raad het juiste lied!
De beiaard is sterk gelinkt aan het spelen van bekende melodieën. Naast het beiaardrepertoire neemt het uitvoeren en variëren van populaire deuntjes een belangrijke plaats in in de muziekkeuze van de beiaardier. ‘Raad het juiste lied’ is een ludieke wedstrijd voor alle leeftijden waarbij het publiek kan raden welk lied er live wordt gespeeld. Deelnemingsformulieren zijn tussen 14u30 en 15u00 te bekomen op de Servaisacademie (K. Cardijnstraat 7). Het plein voor de academie wordt ingericht als luisterplaats.

15u30: Academie kraakt toren
Waar komen al die fraaie klanken vandaan? Hoe werkt de beiaard nu precies? Kom het ontdekken en beklim de toren. Op de verschillende niveaus in de toren zullen leerlingen van de Servaisacademie een kort optreden verzorgen. Je kan er de beiaard van dichtbij bekijken en wordt vakkundig rondgeleid door de beiaardier. Als klap op de vuurpijl kan je genieten van het panorama over de stad.

Zondag 1 oktober 2017
15u00: Beiaardconcert door Eddy Mariën
Eddy Mariën is een gerenommeerd beiaardvirtuoos die optreedt in binnen-en buitenland. Hij is laureaat van diverse beiaardwedstrijden en heeft enkele CD-opnames op zijn naam staan. Daarnaast is hij docent aan de internationaal vermaarde beiaardschool te Mechelen. Hij vergast ons op een boeiend programma. Wie rustig van de muziek wil genieten, kan plaatsnemen op het plein voor de Servaisacademie.

16u00: Bekendmaking winnaars ‘Raad het juiste lied’ en afsluitende receptie

Heb je deelgenomen aan de wedstrijd ‘Raad het juiste lied’? Dan is nu een spannend moment aangebroken! De Koninklijke Geschied-en Oudheidkundige Kring van Halle biedt de winnaars een mooie prijs aan.

Tot slot is iedereen welkom op de afsluitende receptie.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief