HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel klaar voor een nieuw cultureel seizoen

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel klaar voor een nieuw cultureel seizoen

Vondel_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Vondel_2
 
Vondel_3
 
Vondel_4
 
Vondel_5
 

 De wereld is een schouwtoneel, en alle mensen zijn maar acteurs (W Shakespeare ) met deze wijze woorden opende schepen van cultuur Marc Snoeck het nieuwe cultureel programma voor het seizoen 2017-2018.

Schepen van Cultuur Marc Snoeck benadrukte in zijn verwelkomingswoord dat het net de bedoeling is van het ’t Vondel om de mensen nieuwsgierig te maken en om zich niet enkel te beperken tot het podium in het cultuurcentrum, maar als het ware de ganse stad als podium te gebruiken.  Op die manier wil CC ’t Vondel het draagvlak voor cultuur in het algemeen verhogen.  Door de stad in te trekken en bijzondere locaties op te zoeken brengen we de artiesten en het publiek dichter bij elkaar.

Naast de vele podiumacts, workshops, vormingen, film, reportages........ komt cc ‘t Vondel ook met vele activiteiten naar buiten.

CC ‘t Vondel wil gans de Stad Halle als een groot podium beschouwen, met als extra op heel bijzondere plaatsen. Bedoeling is het draagvlak van cultuur te verbreden en het publiek in het bijzonder erbij te betrekken.

Het start al op zondag 1 oktober 2017 met de Servaiswandeling, met het concert, ‘100% nieuwsgierig naar klassiek’, concerten in Villa Servais en in de Servaisacademie door: Leerlingen van de Servaisacademie en cellist Benjamin Glorieux.

Vanaf 6 oktober trekt CC ‘t Vondel naar het containerpark in Halle voor de opvoering van ‘Assortimens’, dit is een dansvoorstelling voor kinderen en volwassenen. In Assortimens een tekstloze, dansante performance op een niet zo alledaags locatie waar verschillende mensen samenkomen.

Op vrijdag 13 oktober neemt Zingarate je mee op een uniek middeleeuws vracht en wagenspel op de terreinen van Vastiau Godeau in Sint Genesius Rode.

Den Ast komt aan de beurt op zondag 29 oktober met de voorstelling ‘Operatie BHV’, dit is een spannende en humoristische rondleiding door het museum waarin de museumbezoekers samen met de gids, Harald, een geheim ontrafelen.

Stranger op zaterdag 4 november in het Sociaal Huis is een levensgroot bordspel, ontwikkeld door theatermaker Emke Idema vanuit haar nieuwsgierigheid naar de mechanismen die aan het werk zijn wanneer mensen naar andere mensen kijken.

Ligconcert vindt dan plaats op zaterdag 16 december in de oude post.

 Het eerste evenement buitenhuis van ‘t Vondel was meteen een schot in de roos, met ‘GolfGever’ brachten de GolfGidsen Sara Dandois & Katrien Oosterlinck mensen met mekaar in contact op een heel speciale manier, liggend, gezeten op een eigen constructie van golven leerde zij voorbijgangers te genieten van een heerlijke massage, en zo met elkaar op een andere manier in contact te komen.

Schepen van cultuur Marc Snoeck genoot met volle teugen van de massage door naamgenoot, en is er van overtuigd dat ook de andere buiten activiteiten een succes zullen worden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief