HALLE – Open Belgisch kampioenschap Gillesklompen gooien groot succes

C21

HALLE – Open Belgisch kampioenschap Gillesklompen gooien groot succes

Gilles_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Gilles_2
 
Gilles_3
 
Gilles_4
 
Gilles_5
 

 Voor het tweede jaar organiseerde de Gilles en Pierrots van Groot Halle het open Belgisch Kampioenschap Gillesklompen gooien op het kaatsplein in Buizingen.Dit nieuw evenement van de Gilles van Groot Halle ( eerst is er de klompenwijding met cognac voor Carnaval Halle ) werd bedacht door enkele leden van de vereniging, eerst werd er gedacht aan appelsienen gooien maar dit leek niet verantwoord en werd er op het idee gekomen om afgedankte klompen zo ver mogelijk in een grote roos met punten te gooien. De klomp dient met de voet in de roos met punten ( zoals een darts bord ) gebracht te worden.

Wie het meest aantal punten behaald wordt Belgisch kampioen Gillesklompen gooien. Tijdens de eerste editie verleden jaar werd deze titel behaald door Christophe Blijkers, voor deze editie moest voor de titel via shoot-out uitgemaakt worden wie Belgisch kampioen zou worden.

Stefan Debast, de smalle van de HKV dei van ba chic en Glenn eindigde allebei op 37 punten na de reguliere competitie maar in de shoot-out ging de titel naar de smalle met 23 punten tegen Glenn 22 punten.

Bij de jeugd werd Wannes Sluys ( lid van de Gilles ) met 40 punten kampioen, en bij de vrouwen ging de titel naar Prinses Christel van de HKV van’t vat met 42 punten, wat meteen de hoogste score van de dag werd.

Er namen om en bij de 60 deelnemers deel aan deze tweede editie Gillesklompen gooien.

Natuurlijk werden hiervoor geen nieuwe klompen gebruikt, maar klompen die na hun doop met cognac, Carnaval Halle, uitstap in Brussel en uitstap in Malaga Spanje aan hun fin carrière gekomen zijn en hun laatste rustplaats op het containerparkzulle vinden.

De Gilles en Pierrots van Groot Halle bedanken de deelnemers, sympathisanten, supporters en toeschouwers, en een dikke proficiat aan de kersverse Belgische kampioenen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief