HALLE - Afschaffen beurtelings parkeren in de Kleemstraat nog niet voor morgen

HALLE - Afschaffen beurtelings parkeren in de Kleemstraat nog niet voor morgen

Beurtelings_parkeren
E*

 Omdat het beurtelings parkeren twee keer per maand voor chaos en ergernis zorgt in de Kleemstraat van nr 1 tot 43), hebben de  bewoners  in maart 2017 een rondvraag gehouden  waarin ze vroegen of men het beurtelings parkeren  wenste af te schaffen en indien ja,  welke kant men verkoos voor het  permanent parkeren. N-Va raadslid Nelly Lanis zette dit punt op de dagorde van de gemeenteraad.

Alle bewoners werden aangesproken en uit de enquête kon men besluiten dat de overgrote meerderheid (+ 75%) de voorkeur gaf aan het afschaffen van het beurtelings parkeren en vervangen door het permanent parkeren aan de kant met de onpare huisnummers (huizenrij).

De mobiliteitsambtenaar heeft er principieel geen bezwaar tegen zo een maatregel. In tegendeel: in Sint-Rochus hebben zij bij de wijzigingen systematisch het beurtelings parkeren afgeschaft. Het wijzigen van zo’n maatregel moet evenwel bestudeerd worden en moet passen in een breder kader.

Bestudeerd, in die zin dat men moet kijken hoever het aantal plaatsen kan geoptimaliseerd worden rekening houdend met snelheid, de breedte van de rijloper, de aanwezigheid van garages en inritten.  Maar hierbij is de insteek van de bevolking ook al een belangrijk document. Wat het werk verlicht.

Het passen in een breder kader: er zijn nog andere straten in Essenbeek waar de parkeerregeling moet bekeken worden. Dit zal mogelijk vermoedelijk in combinatie van de wijzigingen rijrichting zijn en het invoeren eventueel van eenrichtingsverkeer. Ze moeten dat ook voor andere straten bekijken. Men kan niet alleen de Kleemstraat bekijken; ook de Kasteelstraat moet bekeken worden.

De te voorziene parkeerplaatsen kunnen hier ook mogelijk verschillend zijn op basis van de rijrichting. De wijkinspecteur heeft hiervoor al een goede suggestie gedaan.”

Men weet nu al aan dat het niet in de volgende twee/drie maanden zal in orde komen. Maar ze doen hun best om tussen Kerstmis en Pasen de achterstand op deze dossiers in te halen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2017
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 10 jul 2018

archief