HALLE sluit samenwerkingsovereenkomst met de provincie voor street-art project in de Paterskerk

C21

HALLE sluit samenwerkingsovereenkomst met de provincie voor street-art project in de Paterskerk

Editiepajot_halle_paterskerk_nieuw_foto_merckx
Foto Felix Merckx

 De provincie Vlaams-Brabant zet de jongste jaren in op drempelverlagende initiatieven inzake street-art. Zo prijkt er in Halle de fraaie mural op de oude brandweertoren onder impuls van de provincie.

De provincie Vlaams-Brabant wil nu een ambitieuzer project opzetten, een artistieke invulling van een kerkinterieur. Uit tal van inzendingen werd de Paterskerk in Halle geselecteerd als meeste potentieel voor dit project.

 De provincie ondersteunt, stuurt en financiert dit kunstproject. Zij stelde hiervoor al het kunstenaarsduo Bart Smeets en Steve Locatelli aan. De bedoeling van het kunstwerk is om de bezoeker een overweldigende, maar tegelijk verstillende totaalervaring aan te bieden. Namelijk, wanneer de bezoeker uit het drukke stadscentrum de kerk binnenkomt, wordt de sfeer langzaam opgebouwd via aanzetten in de zijbeuk. Een indrukwekkende totaalervaring in het middenschip volgt. Het kunstwerk zal nog voor begin 2018 gerealiseerd worden.

 De provincie en de stad Halle sluiten een samenwerkingsovereenkomst af voor de realisatie van het kunstwerk en de verzekerd dat het kunstwerk minstens 5 jaar in de Paterskerk bewonderd kan worden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief