HALLE - Rommelmarkt stelt affiche voor 2018 voor

C21

HALLE - Rommelmarkt stelt affiche voor 2018 voor

Rommelmarkt
Foto Felix Merckx
 

 De Halse rommelmarkt bestaat 17 jaar. Begonnen met enkele verkopers telt men nu maandelijks bij goed weer meer dan 200 standhouders. Voor volgend jaar hebben de organisatoren ook een nieuwe affiche voorgesteld. Deze rommelmarkt heeft maandelijks plaats op de derde zondag van de maand

De oorsprong van de rommelmarkt is jaren geleden te zoeken. Toen de handelaarsvereniging ‘Grote Markt expansie’ met het idee zat een markt te organiseren onder impuls van Marcel Figeys. Spijtig genoeg stierf het initiatief een stille dood en was er 2 jaar geen markt.

 Ronny Guillaume, grondlegger van de Halse rommelmarkt: “Toen het café ‘Den Apotheker’ op de markt zijn deuren opende ging de bal weer aan het rollen. De toenmalige uitbaters brachten een bezoekje aan de rommelmarkt op kermis Brusselpoort, waar ik ook stond. Ik sprak hen aan met de vraag of zij het niet zouden zien zitten om de markt op de Grote Markt te heropstarten en we waren weer vertrokken”.

 In oktober van hetzelfde jaar was de eerste markt met 14 standhouders, wat niet bepaald een groot succes was. Nu zijn er dat dikwijls meer dan 200 en kan men er op de koppen lopen.

 Vanwaar dit succes, vroegen we aan Ronny Guillaume.

“Wij denken vooral dat het goedkope standgeld veel standhouders lokt. Terwijl men bij ons slechts 1 euro per meter moet betalen is dat op andere plaatsen meer”

De affiche zelf is een ontwerp van Kenny Guillaume

PATERSKERK
In de maand januari gaat er niet alleen rommelmarkt zijn op en rond e Grote Markt, maar ook uitzonderlijk in de Paterskerk in de Volpestraat. Daar is dan plaats voor 40 standhouders. Deze zijn echter allemaal al bezet. Op andere jaren zijn er niet zoveel standhouders, daarom wordt er naar de Paterskerk gestapt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief