HALLE - Kreato brengt promenadeconcert

C21

HALLE - Kreato brengt promenadeconcert

Kreato
EP
 

 Reeds vele jaren organiseert het Ensemble Kreato om de twee jaar een groots Promenadeconcert, een spetterende afwisseling van allerlei soorten muziek, beeldend versterkt met dans en gebracht door het Ensemble, aangevuld met solisten van divers pluimage en niet zelden ook een koor. Dit alles gaat door vanaf 18.30 uur in CC ’t Vondel.

Dat is in 2017 niet anders, ook nu weer plannen zij hun publiek blij te maken met een variatie aan muzieksoorten en -stijlen en een keure aan gastartiesten.  De muziek varieert van klassiek en typisch harmonie tot pop en rock, maar steevast populair, positief ingesteld en goed in het oor liggend.

De presentatie is dit jaar opnieuw in handen van Kurt Van Eeghem, die ook de vorige keer hoge ogen gooide.  Als gastsolisten hebben ze de wereldberoemde Frank Vaganée van het Brussels Jazz Orchestra op saxofoon en Ann Van Hecke op cello.  Ze hebben geen schrik om eens buiten de lijntjes te kleuren met dit in een harmoniecontext toch ongewoon instrument!  Maar in het eerste jaar dat er een Koningin Elisabethwedstrijd voor cello wordt georganiseerd, konden zij niet achterblijven.

Een vaste waarde die ook nu weer komt  is het koor Vox Veroni uit Lembeek.  Maar ook het eigenzinnige zanggroepje Vocalithree zorgt voor tekst en uitleg.  En om het geheel ook visueel interessant te maken, zal de Dansstudio Emily Cremers  het podium op spectaculaire wijze vullen.

Om het publiek op te warmen voor de voorstelling en ook tijdens de pauze hebben zij het folkensemble Emballage Kado op het programma staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief