HALLE - Heraanleg kruispunt Jean Laroystraat/Roggemanskaai/Porseleinstraat vanaf 23 oktober

HALLE - Heraanleg kruispunt Jean Laroystraat/Roggemanskaai/Porseleinstraat vanaf 23 oktober

Plan_jean_laroystraat
EP

 Geen doorgaand verkeer mogelijk  op de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai 
V
anaf maandag 23 oktober starten de werken voor de ontsluiting van de nieuwe Nederhemwijk via de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai. Tot eind maart 2018 is er daarom geen doorgaand verkeer mogelijk op deze verbindingsweg. Er wordt een omleiding voorzien.

Nieuw kruispunt ontsluit Nederhemwijk
De nieuwe stadswijk die zich ontwikkelt op Nederhem moet ontsloten worden voor het verkeer.  De voorbije maanden werd al werk gemaakt van de aansluiting op de Nederhembrug (ter hoogte van het zwembadcomplex). Vanaf maandag 23 oktober starten de werken voor de aansluiting op de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai (straat die Buizingen langsheen het kanaal verbindt met Halle centrum).

Het kruispunt van de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai met de Porseleinstraat (straatje naast Audi-garage) wordt daarom heraangelegd. Er wordt ook voor een nieuw fiets- en voetpad gezorgd. Na de heraanleg zal het nieuwe kruispunt aansluiten op de nieuwe brugconstructie over de Zenne en de Spoorwegstraat die de Nederhemwijk zal ontsluiten.

Duur van de werken
Vermoed wordt dat de werken, rekening houdend met het winterweer, zullen duren tot eind maart 2018. Als het weer het toelaat om in de winter goed door te werken, kan het kruispunt echter al eerder openen.

Doorgaand verkeer onmogelijk vanaf maandag 23 oktober
Tijdens die werken  zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten tot de Porseleinstraat.  De woningen, handelaars en de sociale campus blijven dus bereikbaar uit één richting. Via de rotonde ter hoogte van de Nederhembrug kan men ook nog steeds terecht op de tijdelijke parking op Nederhem.

Fietsers en voetgangers: Voor fietsers en voetgangers wordt langs het kanaal een alternatief fietspad aangelegd als omleiding voor de werfzone. 

Doorgaand verkeer, komende van Buizingen richting Halle centrum: Er is een omleiding voorzien via de Alsembergsesteenweg, de Octaaf de Kerchove d’ Exaerdestraat, de Vandenpeereboomstraat en de Nederhembrug.

Doorgaand verkeer, komende van Halle centrum richting Buizingen: Er is een omleiding voorzien via de Fons Vandemaelenstraat, de Scheepswerfkaai (richting containerpark), de Robert Lariellestraat, de Brusselsesteenweg en de Alsembergsesteenweg.

Openbaar vervoer:
Door de werken zullen aan aantal haltes in de buurt van de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai niet bediend worden. Vevoersmaatschappij De Lijn heeft vervanghaltes voorzien en een alternatieve reisweg uitgewerkt voor het busverkeer. Meer hierover binnenkort op www.delijn.be

Info: dienst Openbare Werken, Mobiliteit en Milieu | openbare.werken@halle.be | T 02 365 95 10

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2017
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 okt 2018
Elsie De Greef | 17 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Olaf Feldberg | 12 okt 2018

archief