HALLE - Vzw Renkoekoek loopt warm voor de Warmste Week

C21

HALLE - Vzw Renkoekoek loopt warm voor de Warmste Week

Renkoekoek_1
Ingezonden foto
 

 Kloris Devillé van Café Den Herberg trakteerde de jongens en meisjes van Team voor FriS op een vat Herbergbier. Hiermee loste hij zijn belofte in voor een verloren weddenschap met Bert Pluym, Nicky Danckaert en Stijn Boon, die erin slaagden om op de Belfius Brussels Marathon van zondag 2 oktober te finishen binnen de 4u30.

Meer zelfs, Bert en Stijn klokten af op 4u13 en zo'n 10 minuten later volgde hun teamgenoot Nicky. Ruim binnen de door Kloris gestelde deadline van 4u30!

Hun teamgenoten: Margot, Matthias, Jorik, Kato, Elien, Anke, Shawn, Glen, Silke, Evert, Kim, Simon, Sander, Arno, Sarah, Lore, Gaëlle, Nele, Adeline, Melissa, Charlotte, Maurah en Karlien namen op diezelfde Belfius Brussels Marathon & Half Marathon van zondag 2 oktober respectievelijk de 5 km en de halve marathon voor hun rekening. Net zoals Bert, Nicky en Stijn wilden ze door hun deelname geld inzamelen voor vzw FriS die sport- en andere activiteiten op maat aanbiedt voor personen met een beperking. Dat deden ze met verve! Want ze zamelden maar liefst 1.825 euro in. 'Meer dan verhoopt!' aldus de initiatiefneemsters Adeline Urbain en Sarah Eylenbosch van Team voor FriS. Op de vraag of er een vervolg op komt, laten ze het antwoord voorlopig open.

Team voor FriS is een project van vzw Renkoekoek. Deze vriendengroep organiseert in Halle en de Zennevallei sportactiviteiten en andere initiatieven om het brede publiek op een  laagdrempelige manier te laten sporten en vertrouwd te maken met het sportaanbod van de streek. Ook tijdens het komende weekend van 21 en 22 oktober is vzw Renkoekoek actief, met op zaterdag het pannenkoek- en croquefestijn voor vzw FriS en op zondag de 8ste 11.11.11 Jogging. Alle andere evenementen dit najaar zullen in het teken staan van de Warmste Week van Studio Brussel: de Beerselse Volkscross op zaterdag 18 november en de Leeuwse Kerstcorrida op vrijdag 15 december.

Één van die initiatieven is ondertussen een feit! Margot, Matthias, Jorik, Kato, Elien, Anke, Shawn, Glen, Silke, Evert, Kim, Simon, Sander, Arno, Sarah, Lore, Gaëlle, Nele, Adeline, Melissa, Charlotte, Maurah, Karlien, Stijn, Nicky, Bert en Dylan liepen als Team voor FriS de Brussels Marathon & Half Marathon.

Hiermee wilden ze geld inzamelen voor vzw FriS die sport- en andere activiteiten op maat aanbiedt voor personen met een beperking.

Andere najaarsactiviteiten van Renkoekoek zijn: de Beerselse Volkscross op zaterdag 18 november en de Leeuwse Kerstcorrida op vrijdag 15 december.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief