Carnaval HALLE opende met de opname van het prinsenpaar in hun orde

Carnaval HALLE opende met de opname van het prinsenpaar in hun orde

Doop_1
 
Doop_2
 
Doop_4
 

 Elf november is een dag die heilig is voor de carnavalisten. Die dag heeft immers de opening plaats van het carnavalsjaar. Ook in Halle de ’carnavalsstad van Vlaams-Brabant’ is dat het geval. Het prinsenpaar 2017 wordt dan in hun respectievelijke orde opgenomen.

De keuze van die datum komt nog uit de tijd van Napoleon. Waar hij de plak zwaaide waren alle wetten over gekheid ondergebracht onder 11 artikelen. De dag van vandaag is dat in de carnavalmilieus nog zo. Op de 11de dag van de 11de maand, om 11 minuten na 11, wordt het seizoen officieel gestart.

Op 11 november wordt het prinsenpaar opgenomen in hun respectievelijke orde. Voor Chris is dat de orde van Tastendeuvel (de prinstipolste  societeit van Halle) en voor Christel is dat de Orde van de Prinsessen (de schoenste societeit van Halle).

De opname is echter geen formaliteit. Zij werden aan tal van vragen en opdrachten onderworpen om te bewijzen dat ze waardig zijn om opgenomen te worden in hun orde

 Prinses Christel moest zich om  8u11 aanmelden in cafe t'Maeske verkleed als olijfje van Popeye met rond de hals een vaatje zoals ne St Bernard, gevuld met ne goeie porto. Haar vervoermiddel moest een bakfiets zijn omgevormd tot een bad met de nodige zeepjes in . Daar begon haar werk om opgenomen te worden in de ,’Orde van de prinsessen’ Sz sagen er voor had zij al een opdracht gekren. Ze moest elf leden van Halattraction tussen 6 en 8 uur uit hun bed bellen.

Haar prins Chris om 9.11 uur, verkleed als Dalton zich samen met zijn gevolg aanmelden in cadé Blauw en Geel.

Beide, moesten precies om 11.11 uur aankomen in het cafetaria van het sportcomplex De Bres waar ze ondermeer opgewacht werden door de gilles van Sint-Rpcjus en ze nog verder aan tal van ludieke proeven onderworpen werden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 okt 2018
Elsie De Greef | 17 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Olaf Feldberg | 12 okt 2018

archief