HALLE herdenkt de wapenstilstand

HALLE herdenkt de wapenstilstand

Oorlog_1
Foto's Olaf
 
Oorlog_2
 
Oorlog_3
 

 Zowel in Halle als in de deelgemeenten Lembeek en Buizingen werd de wapenstilstand herdacht. In zijn toespraak had Jos Ramakers, voorzitter van de Halse vaderlandslievende verenigingern het over het project ‘peterschap der monumenten van de oudstrijders’

Het project peterschap der monumenten in Halle  is een samenwerking  tussen de stad, de directie en leerkrachten van de deelnemende  basisscholen ,de Nationale Strijdersbond van België en de  Vaderlandslievende lokale verenigingen .

Dit project heeft als doel de herinneringsplicht door te geven aan de volgende generaties, opdat zij die het leven lieten nooit vergeten mogen worden DIE JONGE HELDEN VAN TOEN.

Jos Ramakers: “Zij waren te jong om verwikkeld te raken in een wereld conflict te  jong om te getuigen over de wreedheid van oorlog, te jong voor  deze verantwoordelijkheid , en tenslotte te jong om dood te gaan”.

Middels het peterschap’s project engageren ze zich , hun stem luid  te laten klinken zoals enkel de jonge generaties dat kunnen.  Nooit mag de herinnering aan de oorlog’s gruwel vergeten worden ,  maar het collectieve geheugen laat ons wel eens in de steek!!!

Jos Ramakers “Gedurende onze samenkomsten kozen we ervoor om de waarden VREDE, VRIJHEID , DEMOCRATIE en VERDRAAGZAAMHEID als leidraad te gebruiken.  We zijn het tenslotte verplicht aan de jonge helden om iets  te doen met dat geschenk van VREDE . Laten wij er alles aan doen om niet bij conflicten te betrokken te  worden, dit kunnen we mijns inziens enkel doen door elke dag  opnieuw onze waarden te verdedigen, zodat onze democratie,  onze rechtsstaat, en de mensenrechten gepromoot en  ondersteund worden ,enkel dan vervullen we onze plicht tegenover de jonge helden en toekomstige generaties”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 20 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 18 nov 2018
Elsie De Greef | 15 nov 2018
Devogeleer Emile | 14 nov 2018
Elsie De Greef | 13 nov 2018
Devogeleer Emile | 12 nov 2018
Olaf Feldberg | 10 nov 2018

archief