HALLE - Uw pensioen onder de loep

HALLE - Uw pensioen onder de loep

Pvda
EP

Op donderdag 7 december 2017 organiseert de plaatselijke PVDA-afdeling van Groot-Halle een infoavond over de pensioenen in samenwerking met ACV en ABVV. plaats om 20u in zaal Het Lindegroen,  Jozef Degelaenstraat te Buizingen (Halle).

“De regering plant in de komende weken een nieuwe besparingsronde op de pensioenen van de gewone werkmens. Ze willen  langer laten werken voor minder pensioen. Wij kunnen dit niet zomaar laten passeren. Daarom organiseren wij deze infoavond”, aldus woordvoerder Kevin Kestemont.

We kunnen er inderdaad niet omheen. Het debat over de pensioenen woedt in alle hevigheid.

Kim DE WITTE (PVDA), docent pensioenrecht aan de KULeuven, is een vooraanstaande stem in het verzet tegen de besparingsmaatregelen van de regering. Hij zal op de avond tekst en uitleg geven bij de plannen van Michel 1 en aantonen hoe het anders kan.

Daarnaast zal ook Chris VAN DROOGENBROECK (LBC), nationaal vakbondssecretaris van de distributiesector, het hebben over de strijd voor volwaardige jobs in een tijd van toename van nachtarbeid, interim en flexi-jobs.

Claudia URBINA,  voorzitster van de commissie secundair onderwijs van haar vakbond ACOD (openbare diensten), zal toelichting geven over de pensioenen van de ambtenaren en de gevolgen van het gebrek aan investeringen in de publieke sector.

Fred LOUCKX, uit Sint-Pieters-Leeuw en professor medische sociologie aan de VUB, zal modereren.

De activiteit heeft plaats om 20u in zaal Het Lindegroen,  Jozef Degelaenstraat te Buizingen (Halle).

Deuren gaan open vanaf 19u om het publiek de gelegenheid te geven een bezoek te brengen aan de infostands van verscheidene organisaties.

De inkom is gratis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 20 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 18 okt 2018
Devogeleer Emile | 18 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018

archief