J. Laroystraat vrijdagavond 17 november opnieuw open voor het verkeer

J. Laroystraat vrijdagavond 17 november opnieuw open voor het verkeer

Nederhembrug
Zo gaat de nieuwe Nederhembrug er uitzien. (Foto ingezonden)
 

 Het kruispunt van de J. Laroystraat en de F. Roggemanskaai met de Porseleinstraat zal vrijdagavond 17 november opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. Het kruispunt langs het kanaal blijft zoals voorzien wel tot vrijdag 30 maart een werfzone. Er kan sporadisch nog wel hinder zijn voor het verkeer. 

Kruispunt gaat eerder open, maar blijft werfzone
Aanvankelijk was aangekondigd dat het kruispunt van de J. Laroystraat en de F.Roggemanskaai (naast het kanaal Brussel-Charleroi) met de Porseleinstraat (straat naast de garage Don Bosco) zou afgesloten blijven tot maart 2018. Maar omdat de werken  door de gunstige weersomstandigheden sneller vorderen dan voorzien werd de aanpak van de rest van de werken herbekeken. Daardoor is er vanaf vrijdagavond 17 november opnieuw doorgaand verkeer mogelijk op de J. Laroystraat en de F. Roggemanskaai.

Dit betekent echter niet dat de werken voorbij zijn. Het kruispunt blijft tot vrijdag 30 maart een werfzone en er kan af en toe hinder zijn voor het verkeer. Maar omrijden via Buizingen-centrum is dus niet langer nodig, wat de ochtend- en avondspits zal verlichten. Voor fietsers wordt voorlopig een fietspad in tijdelijke steenslag aangelegd op het kruispunt met de Porseleinstraat zodat er een doorlopend fietspad beschikbaar is, en ook het tijdelijke fietspad in de berm van het kanaal blijft bruikbaar.

Binnenkort gaan de nutsmaatschappijen op de werf aan de slag en in het voorjaar moet ook de aansluiting met het nieuwe fiets- en voetpad langs de Porseleinstraat afgewerkt worden. Het verkeer op de J. Laroystraat zal tijdens die werken (vermoedelijk zo’n 10 dagen) beurtelings geregeld worden met verkeerslichten.

Boordsteen ter hoogte van J. Laroystraat
Op het kruispunt van de J. Laroystraat en de Porseleinstraat werd een boordsteen geplaatst op het laatste stuk van de weg richting de Nederhemrotonde. Deze drempel werd aangebracht omdat het verkeer op termijn via de Porseleinstraat en de Spoorwegstraat zal geleid worden. De Spoorwegstraat loopt parallel met de spoorweg achter het nieuwe Nederhem-woonproject en zal aansluiten op de nieuwe Nederhemparking en de Nederhembrug. In de J. Laroystraat zal dus enkel nog plaatselijk verkeer mogelijk zijn, wat aangeduid wordt met de boordsteen.  Als de werken volgens planning verlopen zal de Spoorwegstraat in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen worden. Tot dan blijft de J. Laroystraat open voor alle verkeer en kan men met aangepaste snelheid over de boordsteen rijden.

 Nederhembrug wordt spoorweg- én kanaalbrug
Waarom het verkeer omleiden langs de Porseleinstraat en de Spoorwegstraat? Dat is nodig omdat Waterwegen en Zeekanaal N.V. de Nederhembrug zal doortrekken. Op dat ogenblik verdwijnen ook de Sasbrug en de Nederhemrotonde. De Nederhembrug zal dan langs het kanaal enkel bereikbaar zijn via de Spoorwegstraat. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Devogeleer Emile | 12 okt 2018
Olaf Feldberg | 12 okt 2018
Marc Sluys | 10 okt 2018

archief