HALLE - Stedelijke Servaisacademie te gast in woonzorgcentrum Lucie Lambert

C21

HALLE - Stedelijke Servaisacademie te gast in woonzorgcentrum Lucie Lambert

Accordeon_1
Foto's Olaf
 
Accordeon_2
Foto's Olaf
 

 Na een gesmaakt optreden vorig schooljaar, waren de leerlingen accordeon opnieuw te gast in woonzorgcentrum Lucie Lambert te Buizingen. De gangen vulden zich met warme accordeonklanken. Om de sfeer erin te brengen en om ook de minder mobiele bewoners te bereiken, speelden de leerlingen op verschillende afdelingen van het centrum een kort concertje.

Dit als smaakmaker voor het optreden dat om 15u00 in de grote zaal van start ging. 11 leerlingen traden aan en werden begeleid door hun leerkracht Geert Van den Broeck. Naast klassiek accordeonrepertoire was er ook plaats voor liedjes ‘uit de oude doos’ die uit volle borst werden meegezongen. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Steve Schoukens, animator van het centrum.

‘Het initiatief zorgt voor een win-winsituatie’, verduidelijkt Stijn Hanssens, directeur van de academie. ‘Onze leerlingen krijgen de kans om podiumervaring op te doen, terwijl de bewoners van een aangename namiddag konden genieten. Daarnaast past het geheel ook in de maatschappelijke functie die we als academie willen uitdragen, iets betekenen voor ouderen en zorgbehoeftigen is daar een voorbeeld van.’

Het is zeker niet de laatste keer dat de Servaisacademie van zich zal laten horen: er loopt een project van de woordafdeling in WZC St. Augustinus, letterlijk de buren van de Servaisacademie, en regelmatig is de academie te gast in het dienstencentrum de Pasja. Meer informatie over de werking van de Servaisacademie is te vinden op de website www.servaisacademie.be   of de facebookpagina www.facebook.com/servaisacademie .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief