HALLE - Verboden te fietsen in Basiliekstraat tussen 10 en 18 uur

C21

HALLE - Verboden te fietsen in Basiliekstraat tussen 10 en 18 uur

Parklaan
Tussen 10 en 18 uur moeten de fietsers de Parklaan gebruiken. (Foto Felix Merckx)

 Wandelaars in de Basiliekstraat klagen over de roekeloze fietsers in de Basiliekstraat in Halle. Je mag fietsen in de Basiliekstraat, maar enkel vóór 10 uur ’s morgens en ná 18 uur ’s avonds. Dat is logisch. Vanaf 10 uur zijn alle winkels open en willen bezoekers rustig kuieren, een praatje maken, een etalage bewonderen, genieten van een koffie en uiteraard ook shoppen.

Omwille van de veiligheid moeten fietsers dan met de fiets aan de hand door de Basiliekstraat wandelen. Om 18 uur sluiten de winkels en wordt het opnieuw rustiger in de winkelstraat. Dan is fietsen weer toegelaten. Maar matig je snelheid, de Basiliekstraat blijft ook vóór 10 uur en na 18 uur voornamelijk een wandelstraat, waar wandelaars zich vaak niet aan fietsers verwachten!

Alternatieven
Wil je veilig met de fiets van en naar het centrum? Dan kan je natuurlijk ook via de Parklaan fietsen. Die werd vorige zomer omgevormd tot een fietsstraat en daar hebben fietsers voorrang. In de Arkenvest is een fietssuggestiestrook aanwezig. Via deze straat kan men eenvoudig de Molenborre bereiken.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief