HALLE - Echte lambikbieren te proeven op “Dag van de oude geuze”

HALLE - Echte lambikbieren te proeven op “Dag van de oude geuze”

Geuze
Foto Felix Merckx
 

 De Lambikstoempers  en het Streekproductencentrum Halle organiseren voor de 12 –de keer de “DAG VAN DE OUDE GEUZE”   op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 in het Streekproductencentrum  Poststraat 3A in Halle.

Dit jaar hebben ze in het Streekproducten Centrum 2 gasten uitgenodigd: Sven Deman van WHERE BEER MEETS CHOCOLATE gespecialiseerd in het combineren van chocolade & bier tijdens de opendeur kan je de bier en chocolade proeven. Dit leid tot een verassende samensmelting van 2 verschillende producten. En Johan Pevernagie van MATERIA GIN zal de bezoekers kennis laten maken met zijn 4 smaken van verschillende gins en de nodige uitleg geven over de combinaties met de verschillende tonics. Op zondag heeft ook de Amerikaanse bierkenner bij uitstek Charles D “chuc cook” zijn weg naar het Streekproductencentrum gevonden

De streekproducten die zij in eigen huis produceren zullen natuurlijk ook geproefd kunnen worden met als nieuwigheid dit jaardit de Paté gemaakt van oude geuze & Kriek van 3 Fonteinen.

Deze twaalfde editie vind plaats op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017, in het bovenzaaltje van het Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle. Zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur. Vorig jaar vonden meer dan 650 geïnteresseerden, waaronder een groot aantal buitenlanders, de weg naar het Streekproductencentrum om de diverse smaak smaken van lambikbieren te (her)ontdekken!

Bieren  van volgende brouwerijen / stekerijen zullen te proeven zijn : Boon (Lembeek), Cantillon (Anderlecht), De Cam (Gooik), De Troch (Wambeek), Drie Fonteinen (Beersel), Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle), Hanssens (Dworp), Lindemans (Vlezenbeek), Mort Subite (Kobbegem), Oud Beersel (Beersel), Tilquin (Rebecq) en Timmermans (Itterbeek).

Zij schenken enkel, dit tot groot jolijt van menig bierliefhebber, de echte Lambikbieren. Namelijk deze waar nog 100 % lambik wordt gebruikt om OUDE GEUZE & OUDE KRIEK te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei. Zij zijn dan ook trots dat zij het volledige assortiment van de 12  nog resterende Lambikbrouwerijen en stekerijen uit de regio op één locatie kunnen aanbieden.

Dit jaar krijgen de bezoekers ook weer de kans om een echte lambik, het basisbrouwsel van de geuze, te proeven. Zij voorzien een drietal lambikken, rechtstreeks aangevoerd uit de houten tonnen van de plaatselijke lambikbrouwers. Naast de lambik schenkenzij dus ook geuze, kriek, faro, frambozenbier, … en twee  bieren die niet in het rijtje thuis horen :het eigen Servaisbier, het naar aanleiding van het Servaisjaar gebrouwen bier van hoge gisting, een festivalbier met een laag alcoholgehalte van 6,5% vol en de zwaardere variant “Servais Tripel”. Ook koffie en frisdranken zijn te verkrijgen.

Alle bieren worden verkocht in proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.  De inkom tot de Dag van de Geuze is gratis.

PRIMEURS & PROEVERS
Zoals op voorgaande edities kan men op de “Dag van de Oude Geuze” een aantal speciale bieren en primeurs proeven. Zo kan menonder meer proeven van de GingerGueuze van Lindemans, Cuvée Lambikstoemper, Boon Black Label 1st Edition, Megablend 2013,…

Voor het traditioneel geworden “proefplankje” kozen ze dit jaar om de Vat-reeks van brouwerij Boon in de kijker te zetten. Zo serveren ze  de Vat-bieren nrs. 91, 92, 108, 109 en 110 op het plankje. Dit proeverplankje werd speciaal  ontworpen om de bezoeker in staat te stellen 5 glaasjes tegelijk te bestellen en zo een tocht te ondernemen door een boeiend smaaklandschap !

 GOUDEN LAMBIKSTOEMPER
De Lambikstoempers vzw wil de “lambikbieren” jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”.

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende  lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken zal “De Lambikstoempers vzw” op zondag 26  november 2017 om 15.00 uur voor de zevende keer zijn “Gouden Lambikstoemper” uitreiken aan de horecazaak die, in hun ogen, in 2016  het meeste aandacht besteed aan de “lambikbieren”.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans !

Iedereen kan doorlopend trouwens Horecazaken voorstellen via http://www.lambikstoempers.be/nl/gouden-lambikstoemper/.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 20 okt 2018
Sam Herremans | 18 okt 2018
Devogeleer Emile | 18 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018

archief