HALLE - Geen strooizout op nieuwe straten en pleinen

C21

HALLE - Geen strooizout op nieuwe straten en pleinen

Zoutstrooier
Ingezonden fotot

 De winter staat voor de deur. Dat betekent ook dat er kans is op gladde wegen en voetpaden. Wat kan en moet je zelf doen en wat doet de stad?. Zo zal er geen strooizout gebruikt worden op nieuwe straten en pleinen zoals de Beestenmarkt, Nederhembrug en Basiliekstraat

Het strooiplan van de stad bepaalt dat eerst de invalswegen en de belangrijkste locaties in de stad ijs- en sneeuwvrij worden gemaakt. Zo zal er eerst gestrooid worden in het stadscentrum, in de omgeving van het ziekenhuis, rusthuizen, scholen en in de omgeving van de 3 treinstations. Maar ook gevaarlijke hellingen en belangrijke wegen krijgen voorrang op andere straten. Meer over het strooiplan vind je op www.halle.be/strooiplan .

Aangepaste sneeuwbestrijding op Beestenmarkt, Nederhembrug en Basiliekstraat
Voor de aanleg van de nieuwe straten- en pleinen werden cementgebonden materialen gebruikt. Omdat het gebruik van strooizout zeer nefast is voor de levensduur van de pas aangelegde verhardingen, zal de stad andere technieken gebruiken om deze straten sneeuw- en ijzelvrij te maken.

Zo zal de stad deze winter een sneeuwveger inzetten op de Beestenmarkt, de Nederhembrug, de omgeving van het zwembad, de Basiliekstraat en het kerkhof in Lembeek. Op deze plaatsen wordt een sneeuwveger ingezet.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van zand om het wegdek minder glad te maken. De stad zal op die manier ook de voet- en fietspaden sneeuw- en ijzelvrij houden. Deze technieken zijn echter minder efficiënt dan het gebruik van strooizout. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten dus extra voorzichtig zijn op deze locaties.

Hou je stoep sneeuwvrij!
Wanneer het sneeuwt of ijzelt ben je verplicht om het voetpad aan je huis vrij te maken. Veeg de sneeuw niet in de goot (dit verstopt de afvoer) maar op de stoeprand. Vegen is ook beter voor het milieu dan het gebruik van zout. Wil je toch strooien: doe het enkel op plaatsen waar gelopen of gereden wordt, één handje zout volstaat per vierkante meter.  

Info: dienst OMM-openbare werken | openbare.werken@halle.be  | T 02 365 95 10

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief