Pasar SINT-GENESIUS-RODE op ontdekking in de Basiliek en crypte van HALLE

Pasar SINT-GENESIUS-RODE op ontdekking in de Basiliek en crypte van HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Zondag 28 januari 2018 bezoekt Pasar Rode de Basiliek en de crypte van Halle. Afspraak om 14u30 aan de hoofdingang van de Sint-Martinusbasiliek, Grote Markt, 1500 Halle. De duur van de rondleiding is ongeveer 2 u. Het bezoek aan de basiliek dompelt je niet alleen onder in de rijke geschiedenis van de stad, je kan er ook enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen, die sinds de restauratie opnieuw schitteren in hun aloude pracht. Luister naar de verhalen, verteld door de vele glasramen en kom te weten hoe Halle dankzij zijn zwarte miraculeuze Onze-Lieve-Vrouw uitgroeide tot bedevaartsoord.

De Ontdekking

De Ontdekking toont je het prachtig gerestaureerde interieur, de doopkapel en de gerestaureerde buitenzijde van de basiliek. Je maakt kennis met de legendarische zwarte Madonna en haar kanonballen. Je ontdekt onder andere het 16de eeuwse Mone-retabel, een geschenk van keizer Karel V, de unieke 14de eeuwse doopvont, het unieke 15de eeuwse Apostel-college in het hoogkoor en zoveel meer. Geniet van het prachtig panoramisch zicht vanop de hoogste verdieping van de toren en combineer dit met een bezoekje aan het klokkentorenmuseum en een ontdekking van de kerkzolder.

Crypte Sint-Martinusbasiliek

De crypte is de schatkamer van de basiliek. Waardevolle stukken die eeuwenoud zijn, zijn er verzameld. Zo kan er een monstrans bezichtigd worden van Lodewijk XI. Het is een van de topstukken van de basiliek, maar bij uitbreiding ook van Vlaanderen. Toenmalig koning van Frankrijk, Lodwijk XI, schonk de monstrans in de vijftiende eeuw aan de basiliek, toen Maria er al vereerd werd. De crypte kan enkel in groep bezocht worden, onder begeleiding van een gids!

Deelnameprijs:

Volwassenen Leden: € 9

Volwassenen Niet-Leden: € 11

Kinderen -12 jaar: € 5

Inschrijven: vóór 14 januari 2018 bij:

Decuyper Kim, Oct. de Kerchove d'Exaerdestraat 254, 1501 Buizingen, 0486/ 97 72 44

Decuyper - Lemer, Rudy & Martine, Vaucampslaan 4, 1654 Huizingen, 0486 45 12 26

mailto:pasar.rode@telenet.be  - www.pasar.be/SintGenesiusRode

Overschrijven op rekeningnummer BE88 7865 6691 2541 van Pasar-Rode : met vermelding: 'Halle'

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019

archief