Kom!pas HALLE heeft een sportief jaar achter de rug.

Kom!pas HALLE heeft een sportief jaar achter de rug.

Kompas_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Kompas_2
 

 Om vrijetijdsverenigingen te bedanken die korting aanbieden aan mensen met een Kom!pas en om mensen met een Kom!pas samen te brengen, organiseerde de Kom!paswerkgroep opnieuw een ontmoetingsmoment. Op Halle Schaatst werden de deelnemers verwend met een hapje, een drankje en een frisse schaatsbeurt. Tegelijk was het een moment waarop ze met al hun vragen terecht konden bij de medewerkers van Kom!pas.

De Kom!pas is de kansenpas van Halle die vrijetijdsbeleving wil stimuleren bij mensen die het financieel niet breed hebben. Wie een Kom!pas heeft, krijgt 75% korting op de deelnameprijs bij de geëngageerde verenigingen.

De Kom!paswerkgroep merkt op dat vrijetijdsverenigingen zich graag willen openstellen voor kansengroepen en mensen met een Kom!pas willen stimuleren om lid te worden van hun vereniging.

Omdat het niet altijd evident is om deze doelgroep te begrijpen, te bereiken en betrokken te houden, heeft de sportdienst van de stad Halle dit jaar een traject Open Sociale Sportclub begeleid.

Alle sportclubs kregen dit aanbod via de sportraad. Het traject startte met een bijscholing vanuit Dynamo. Daarna zette de sportdienst samen met de deskundige begeleiding van Open Armen vzw ( de vereniging waar armen het woord nemen uit Halle ) het traject verder 3 sessies waaraan gedesinteresseerde clubs deelnamen. Half 2017 werd dit traject afgesloten.

In 2018 zal de sportdienst verder werken met de clubs die specifieke acties ondernemen in functie van kansengroepen binnen de eigen clubwerking. De sportdienst zal ook bekijken of er in functie van doelgroepgerichte acties een samenwerkingsverband van sportdienst, sportclubs en welzijnspartners mogelijk is.

Het resultaat van dit traject op korte termijn, is alvast een succesvolle toename van het aantal sportclubs ( 50 in totaal) met Kom!engagement.

Naast Capoeira Vlaanderen (gevechtsportclub) KSMG (turnclub) OEH (atletiekclub) PPK Essenbeek (tafeltennisclub) verwelkomen ze 6 nieuwe sportclubs: gevechtsportclubs Budo Halle en BRC Halle, zaalvoetbalclub Futsal Halle Gooik Youth, volleybalclub Bellingen-Halle en turnclub Populaire.

De mogelijkheid voor Kom!passers om aan goedkoper tarief te gaan zwemmen, was in 2017 een groot succes met ongeveer 90 deelnemers die een kortingskaart aangevraagd hebben.

Kom!pasgebruik groeit.

Het aantal mensen met een Kom!pas ging het afgelopen jaar spectaculair de hoogte in tot 546 personen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2014. Dit heeft tot gevolg dat er ook meer budget ingezet wordt om verenigingen te compenseren.

Meer info over de Kom!pas en een overzicht van de geëngageerde verenigingen vind je op www.kompashalle.be  .

De Kom!pas kan aangevraagd worden door mensen die in Halle wonen en recht hebben op verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering (VT statuut) . Contacteer het OCMW om een Kom!pas aan te vragen.

Nieuwe verenigingen en clubs zijn steeds welkom om zich te engageren voor de Kom!pas.Zo wordt het aanbod voor de Kom!passer breder.

Verenigingen die vragen hebben over de kosten verbonden aan dit engagement, of over het afstemmen van hun werking op de noden en wensen van de doelgroep kunnen hiermee terecht bij de Kom!paswerking. Neem contact op via info@kompashalle.be   

De Kom!pas is een samenwerking van het OCMW, het stadsbestuur en welzijnspartners zoals Open Armen en Buurtwerk Halle.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 09 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 dec 2018

archief