CD&V HALLE lanceert trio

CD&V HALLE lanceert trio

Cd_v
Ingezonden foto
 

 Dirk Pieters, Dieuwertje Poté en Pieter Busselot. Dat is de top 3 die het Halse CD&V bestuur unaniem naar voor schuift aan de kop van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Dirk Pieters heeft intussen 29 jaar bestuurservaring op de teller staan, waarvan 6 jaar als eerste schepen en 23 jaar als burgemeester.

Voorzitter Johan De Smet licht toe : “Dirk Pieters heeft de stad de afgelopen jaren leiding gegeven als een rots in de branding. Onder zijn impuls werd Halle vernieuwd tot een moderne centrumstad waar het goed leven is. Dirk wil zich met hart en ziel blijven inzetten, maar wil ook en vooral de jonge garde uit zijn partij ten volle ondersteunen”.

Volgens Dirk Pieters moet het toekomstig beleid vooral gedragen worden door de nieuwe en jongere generatie. Hij stelt: “Met Dieuwertje Poté en Pieter Busselot beschikt CD&V over 2 jonge toppers die bij iedereen respect hebben afgedwongen als zeer bekwame schepenen”.

Dieuwertje Poté (°1989) is sinds 2016 schepen van financiën, jeugd, juridische zaken en onderwijs. Ze studeerde rechten en notariaat en is zelfstandig advocaat. Pieter Busselot (°1984)  is sinds de zomer van 2016 schepen. Hij ontfermt zich over  het stadspatrimonium en het sportbeleid.  Hij is werfleider - landmeter van opleiding en beroep.

Dieuwertje vertelt : “Pieter en ik hebben als nieuwe schepenen de afgelopen twee jaar zeker onze stempel kunnen drukken. Tegelijk hebben we duidelijke dromen en plannen over wat er in Halle nog beter kan. Daar willen we ons volop voor inzetten”. Pieter vult aan: “Het is een unieke kans dat jonge mensen zoals wij de stad mee vorm mogen geven. Wij zien elke dag hoe we  in de praktijk het verschil kunnen maken. Wij vragen dan ook uitdrukkelijk aan de kiezer of wij daartoe opnieuw het vertrouwen kunnen krijgen”

Voorzitter Johan De Smet is tevreden met deze keuze : “Lokale politiek draait rond mensen en de manier waarop zij de zaken aanpakken. Met deze top 3 bieden wij de kiezer een combinatie van bestuurservaring en jeugdige vernieuwing. Die combinatie zal trouwens  heel onze lijst kenmerken. We zullen aan de kiezer een sterke en aanzienlijk verjongde ploeg voorstellen, samen met een ambitieus partijprogramma, dat helemaal ten dienste van onze bevolking staat”.

Na een volgende bestuursvergadering wordt de samenstelling van de CD&V lijst verder toegelicht

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019

archief