STROS en Milieuraad HALLE hand in hand voor een duurzame wereld

C21

STROS en Milieuraad HALLE hand in hand voor een duurzame wereld

Halle

 Op maandag 29 januari om 20 uur, in de raadzaal van het stadhuis, presenteren de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (STROS) en de Milieuraad Halle hun aanbevelingen aan het stadsbestuur. Daarna is er een lezing van Dirk Barrez, hij biedt alle geïnteresseerde Hallenaren een klare kijk op globalisering, coöperaties en de weg naar duurzaamheid.

De STROS en de Milieuraad Halle organiseren een gezamenlijk memorandum aan het stadsbestuur. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op de zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, waarvoor stad Halle in februari 2017 de engagementsverklaring heeft ondertekend. De stad erkent dat ze een belangrijke rol te spelen heeft bij de verwezenlijking van de die doelstellingen. Met behulp van de adviezen in het memorandum kan stad Halle een praktische invulling geven aan ontwikkelingssamenwerking en aan haar natuur- en milieu-inspanningen op lokaal en globaal niveau.

Tijdens deze avond wordt het gezamenlijk memorandum overhandigd aan de partijen die zullen opkomen in de stad zodat ze er in hun verkiezingsprogramma’s ten volle kunnen rekening mee houden.

De STROS en de Milieuraad Halle vragen dat er werk gemaakt wordt van betrokkenheid, samenwerking en sensibilisering van de verscheidene stadsdiensten en beleidsmakers rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

De bijeenkomst van 29 januari wordt ingeleid met praktische voorbeelden uit het memorandum. Daarna volgt een lezing van Dirk Barrez (1956). Ruim 20 jaar was hij tv-journalist en reportagemaker voor VRT, één van de sterkhouders van zowel Panorama als Terzake. Hij maakt zich sterk voor een meer sociale, ecologische en democratische wereld.

Hij voorvoelt en doorgrondt als weinig anderen wat op ons afkomt: van globalisering en financiële crisis tot de noodzaak van transitie en coöperatief ondernemen. Naast journalist is hij een actieve burger en maatschappelijk ondernemer die (mee) aan de wieg staat van heel wat initiatieven, zoals het Transitie Netwerk Middenveld en het Transitie Festival.

Het tijdig inschatten van wat belangrijk is voor de toekomst kenmerkt het vele werk van Dirk Barrez. Hij erkent, zoals vele anderen, dat ons goede leven tegen de eindigheid van de aarde botst. Het is vooral een aansporing om onze onaantastbaarheid te overstijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2018
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief