HALLE - Bruno Ghesquiere stelt tentoon in Zonnig Huis

C21

HALLE - Bruno Ghesquiere stelt tentoon in Zonnig Huis

Tynt_1
Foto's Emile Dev ogeleer
 
Tent_2
Tent_3
Tent_4
 

 In het Halse OCMW loopt er nog tot 13 april een tentoonstelling met werken van Bruno Ghesquiere. Bruno werd geboren op 5 augustus 1956 te Dworp. Van kindsbeen af was hij bezig met tekeningetjes maken en ook op school bleven de lessen beeldopvoeding zijn lievelingsuren.

Bij het afstuderen aan de Normaalschool (voor onderwijzer) ging zijn eindwerk ook over beeldopvoeding op de lagere school.

Pas na de carrière in het lager onderwijs en het noodgedwongen stoppen met tennissen, kwam  er echter tijd vrij om zich effectief aan het schilderen te zetten. En al gauw kwam hij dan tot de vaststelling dat inschrijven aan een academie een goed idee was.

Bij het schilderen (meestal) heeft hij geen wilde ideeën, noch ongebreidelde fantasie. Daarom noemt hij zichzelf liever schilder dan kunstenaar. De meeste van zijn werken zijn ontleend aan beelden die op een of andere manier zijn gevoelens aanspreken.

De bronnen zijn tegenwoordig onuitputtelijk: tijdschriften, tv, internet, instagram, ... Het aanbod is echter zo groot en het tempo ligt zo hoog dat een pakkend beeld vaak al weer  verdwenen is voor je het beseft. Daarom wil hij met zijn schilderijen die beelden uitvergroten, bewaren, in de kijker zetten en delen met anderen, in de hoop dat ze ook hen kunnen raken en  boeien.

Bij de meeste werken kan je zelf je verhaal bedenken en dat lijkt hem wel leuk.  Doorgaans gebruikt hij alleen wit en de 3 hoofdkleuren, hoewel die zelden ongemengd op doek  komen. Het formaat dat hem het best ligt, is doorgaans 120 x 90 cm of 90 x 90 cm, dus de  grotere doeken.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief