HALLE - CD&V lost nieuwe namen

C21

HALLE - CD&V lost nieuwe namen

Cd___v
Ingzonden foto
 

 Vorige week maakte CD&V Halle bekend dat ze met Dirk Pieters, Dieuwertje Poté en Pieter Busselot een vernieuwend lijsttrekkerstrio aan de Halse kiezer voorlegt. Vandaag staat vast dat ook OCMW-voorzitter Christophe Merckx zich kandidaat stelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij bekleedt de vijfde plaats op de lijst.

 Christophe Merckx heeft sinds 1995 onafgebroken in de gemeenteraad gezeteld. Hij was eerder al schepen van jeugd, cultuur, sport en patrimonium. In 2016 kreeg Christophe de kans om OCMW-voorzitter te worden. Tot op vandaag vervult hij die job vol overgave. Christophe legt de focus dan ook graag op een menselijk Halle, waarbij er zorg en voldoende sociale ondersteuning is voor elke inwoner die daar nood aan heeft.

 Als lijstduwer lanceert CD&V Halle Nicky Van Acker. Nicky is sinds 1995 actief in de lokale politiek. Zij was initieel gemeenteraadslid en zetelt intussen reeds vele jaren enthousiast als raadslid in het OCMW.

 CD&V Halle kan ook rekenen op het engagement van de gemeenteraadsleden Anne Mattot, Frans Dereymaeker en Jacqueline Muyldermans.

 Anne Mattot zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad. Zij wil graag verder werken aan een bloeiende en veilige stad, waar het goed is om te wonen, te vertoeven en te werken. Zij zal de CD&V lijst van op de zesde plaats mee versterken.

 Frans “Franske” Dereymaeker werd in 2014 gemeenteraadslid. Hij heeft een uitgesproken engagement voor het verenigingsleven in onze stad en was de afgelopen jaren voorzitter van het PWA. Frans stelt zich kandidaat als vice-lijstduwer en zal van op plaats 32 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 Jacqueline Muyldermans bekleedt de 31e plaats. Zij was tussen 2011 en 2013 OCMW-raadslid en maakt sinds 2014 deel uit van de gemeenteraad.

 Schepen Guy Nechelput(889 voorkeurstemmen) , franctieleider Marc Devillé (436 voorkeurstemmen) en OCMW-raadslid Freddy Busselot (429 voorkeurstemmen) verlaten na mooie en lange politieke engagementen de actieve politiek. Zij blijven wel achter de schermen actief en zullen de campagne mee in goede banen leiden. Nog twee andere stemkanonnen zullen niet meer op de lijst staan: Michel Bellemans (812 voorkeurstemmen) is overleden an Marie-Rose Harnier (1.088 voorkeurstemmen) heeft ontslag genomen.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief