HALLE - Maak van jouw straat deze zomer een speelstraat!

HALLE - Maak van jouw straat deze zomer een speelstraat!

Speelstraat_p200
EP

 Wil jij jouw straat deze zomer omtoveren tot een speelstraat? Dat kan!Vanaf dit jaar kan men ook een mobiele speelpleinwerking aanvragen voor jouw speelstraat. Na een positieve evaluatie van dit pilootproject in 2017 komt de mobiele speelpleinwerking in 2018 namelijk terug.

In een speelstraat wordt de ganse breedte van de straat voorbehouden voor het spelen. Spelende kinderen of jongeren en voetgangers hebben voorrang op alle andere weggebruikers. Een speelstraat wordt aangeduid met speciale hekken voorzien van verkeersborden met de vermelding speelstraat en de speeluren.

Wat is de mobiele speelpleinwerking?
Tijdens de mobiele speelpleinwerking komen twee animatoren langs op een woensdag naar keuze van 14 tot 17 uur om met jullie kinderen te spelen. De animatoren brengen zelf spelmaterialen mee zoals een voetbal, stoepkrijt, speelkaarten, ballonnen, springtouw, … . Na afloop van de mobiele speelpleinwerking krijgen de kinderen van de speelstraat een folder met allerlei spelletjes/ ideetjes zodat ze hiermee zelf aan de slag kunnen na afloop.

Dien je aanvraag uiterlijk 15 mei 2018 in via www.halle.be/speelstraat . De aanvraag voor zowel de speelstraat als de mobiele speelpleinwerking zullen in een en hetzelfde formulier ingediend kunnen worden.

Let op! Je dient vooraf door je buren een korte enquête te laten invullen. Je moet die toevoegen aan je aanvraagformulier.

Binnenkort vind je een folder met uitgebreide informatie over de speelstraten en de mobiele speelpleinwerking aan de loketten van de stadsdiensten en op de website www.halle.be.

 Info: Evenementen en lokale economie | T 02 365 97 89 | mobiliteitsvergunningen@halle.be | www.halle.be/speelstraat | Jeugddienst T 02 365 98 30 of jeugd@halle.be

 

·        

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief