HALLE - Werken Jean Laroystraat terug van start

HALLE - Werken Jean Laroystraat terug van start

Simulatie_nieuwe_nederhem
Zo gaat de nieuwe Nederhembrug er uit zien. (Repro Merckxà)

 Maandag 19 februari starten opnieuw de werken aan de aansluiting van de Porseleinstraat op de Jean Laroystraat. Door het plaatsen van tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt, kan gemotoriseerd verkeer blijven doorrijden. De werken duren vermoedelijk tot 5 maart 2018.

Nieuw kruispunt ontsluit Nederhemwijk

De nieuwe stadswijk op Nederhem wordt aangesloten op de Jean Laroystraat. In 2017 werd al werk gemaakt van de aansluiting op de Nederhembrug (ter hoogte van het zwembadcomplex). Vanaf maandag 23 oktober gingen de werken voor de aansluiting op de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai (straat die Buizingen langsheen het kanaal verbindt met Halle centrum) van start.

Het kruispunt van de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai met de Porseleinstraat (straatje naast Audi-garage) wordt daarom heraangelegd. Er wordt ook voor een nieuw fiets- en voetpad gezorgd. Na de heraanleg zal het nieuwe kruispunt aansluiten op de nieuwe brugconstructie over de Zenne en de Spoorwegstraat die de Nederhemwijk zal ontsluiten.

Duur van de werken

De werken zullen vermoedelijk, rekening houdend met het winterweer, duren tot eind maart 2018.

Kruispunt ging eerder open, maar blijft werfzone

Aanvankelijk was aangekondigd dat het kruispunt van de J. Laroystraat en de F. Roggemanskaai (naast het kanaal Brussel-Charleroi) met de Porseleinstraat (straat naast de garage Don Bosco) zou afgesloten blijven tot maart 2018. Maar omdat de werken  door de gunstige weersomstandigheden sneller gevorderd waren dan voorzien werd de aanpak van de rest van de werken herbekeken. Daardoor was er vanaf vrijdagavond 17 november opnieuw doorgaand verkeer mogelijk op de J. Laroystraat en de F. Roggemanskaai.

Dit betekent echter niet dat de werken voorbij zijn. Het kruispunt blijft tot vrijdag 30 maart een werfzone en er kan af en toe hinder zijn voor het verkeer. Maar omrijden via Buizingen-centrum is dus niet langer nodig, wat de ochtend- en avondspits zal verlichten. Voor fietsers wordt voorlopig een fietspad in tijdelijke steenslag aangelegd op het kruispunt met de Porseleinstraat zodat er een doorlopend fietspad beschikbaar is, en ook het tijdelijke fietspad in de berm van het kanaal blijft bruikbaar.

Binnenkort gaan de nutsmaatschappijen op de werf aan de slag en in het voorjaar moet ook de aansluiting met het nieuwe fiets- en voetpad langs de Porseleinstraat afgewerkt worden. Het verkeer op de J. Laroystraat zal tijdens die werken (vermoedelijk zo’n 10 dagen) beurtelings geregeld worden met verkeerslichten.

Vanaf maandag 19 februari gaan de werken voor de aansluiting opnieuw van start

Vanaf maandag 19 februari gaat de aannemer Besix opnieuw van start met de werken aan de aansluiting van de Porseleinstraat op de Jean Laroystraat. Hiervoor zullen er tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden op de het kruispunt Jean Laroystraat – Porseleinstraat – Felix Roggemanskaai. De werken zullen vermoedelijk duren tot 5 maart 2018.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2018
Felix Merckx
Repro Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 dec 2018

archief