HALLE - Debuut van Alison Houthuys met ‘Roedi”

HALLE - Debuut van Alison Houthuys met ‘Roedi”

Houthuys
Foto Felix Merckx

 Enkele weken geleden werkte Alison Houthuys haar eerste young adult roman af met titel 'Roedi'. Het boek wordt uitgebracht bij de uitgeverij Beefcake Publishing. Roedi is het debuut van Alison Houthuys (ze schrijft onder het pseudoniem 'Alison Woodhouse'). Deze spannende roman zal verschijnen bij de uitgeverij Beefcake Publishing, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Aangezien dit haar debuut is binnen de literaire fictie, wordt het boek uitgebracht d.m.v. een crowdfunding georganiseerd door de uitgeverij, zoals tegenwoordig het geval is voor alle debutanten. Concreet houdt dit in dat je een boek kan pre-orderen voor €20 en dit wordt in mei 2018 bezorgd (gratis verzending of af te halen op de boekvoorstelling in mei). Grotere sponsorbedragen zijn ook mogelijk, zoals o.a. met vermelding van de sponsor in het boek, vermelding in de promotionele communicatie en de events rond het boek.

Voor alle duidelijkheid: Roedi wordt in ieder geval gedrukt en vervolgens verkocht via de boekhandels, ook al halen ze hun streefbedrag niet. Maar hoe meer ze ophalen, hoe meer oplage we kunnen drukken! De middelen die ze zouden kunnen ophalen via crowdfunding, https://crowdfunding.beefcakepublishing.be/project/9500/overviewdienen  deels voor de productie en deels voor de promotie. Wat betekent dat? Een professionele lay-out, een kwalitatieve druk, voldoende oplage, verdeling in alle winkels in Vlaanderen en Nederland en reclame om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat het boek is gepubliceerd.

Roedi zal verschijnen in mei 2018. Engelstalige versie is voorzien voor de zomer van 2018 en komt tot stand in samenwerking met de studenten Master in het Vertalen van de Universiteit Gent.

Waar gaat het boek over?
Vijf vrienden, een broeierige zomer en een dorpje dat heel wat geheimen te verbergen heeft. Wanneer Ellie zich samen met haar vrienden wil aansluiten bij een groep in haar geboortedorp die aan moderne hekserij doet, wordt ze als enige niet geaccepteerd. De sekte blijkt duistere geheimen te hebben die verstrengeld zijn met haar familieverleden. Geheimen die ze kost wat kost willen beschermen... Misschien kan Eric, een onweerstaanbaar mysterieuze jongen met een duister karakter haar wel helpen om de waarheid te achterhalen? Samen met haar vrienden raakt ze verwikkeld in netelige avonturen. Hun geboortedorp met de bosrijke glooiingen en wilde bloemenvelden lijkt plots niet meer zo onschuldig.

Roedi zal verschijnen in mei 2018. Een Engelstalige versie is voorzien voor de zomer van 2018 en komt tot stand in samenwerking met de studenten Master in het Vertalen van de Universiteit Gent.

Alison Woodhouse is opgegroeid op een hoeve in het platteland oin Halle  in een gezin van maar liefst acht kinderen. Temidden van de natuur, het warme ouderlijke nest en de huisdieren kreeg ze volop de kans om te fantaseren en verhalen te bedenken. Dat raakte ze niet kwijt. Vandaag vind je haar meestal terug met een balpen in het haar en een boek in de hand.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 dec 2018

archief