HALLE – Luchtmacht neemt Don Bosco Halle over

C21

HALLE – Luchtmacht neemt Don Bosco Halle over

Lucht_3
 
Lucht_4
 
Dsc_1880_03__large_
Foto's Emile Devogeleer
 
Dsc_1862_02__large_
 

  Deze week landt de Belgische luchtmacht letterlijk in de Don Bosco school om te informeren overhun werking in het leger. Leerlingen krijgen als eerste de kans om de tentoonstelling 70 jaar Belgische Luchtmacht e bewonderen.

Bezoekers van buiten de school, familieleden, buren, geïnteresseerden enz., krijgen eveneens de kans om de tentoonstelling te bezoeken tijdens de nocturne op 23 februari van 18 u-22 u of op zondag 25 februari van 13 u – 17 u.

Deze tentoonstelling is volledig gratis.

 ‘Expo 70 jaar Belgische Luchtmacht’ wil met deze een mooie samenwerking tussen de Don Bosco Halle en de Belgischeluchtmacht in de kijker zetten.

Leerlingen met een technische of beroepsachtergrond zijn namelijk gegeerd op de arbeidsmarkt, terecht ook.

Ook bij defensie kunnen ze een mooie carrière opbouwen, is de luchtmacht enkele op zoek naar piloten, dan is het antwoord Neen.

Er zijn gemiddeld 70 beroepen/specialisaties nodig om 1 vliegtuig in de lucht te krijgen en daar te houden.

 Wat en wie heeft men nodig? Welke technische profielen werken bij de luchtmacht? Zijn deze leerlingen geknipte personenom hun ploeg te versterken? Hoe vliegt een Sea King of een F16? Wat zouden grafische leerlingen met de luchtmacht temaken kunnen hebben?

Aan de hand van deze tentoonstelling kunnen veel leerlingen hun vragen stellen rechtstreeks aan de professionele mensen van het Belgisch leger die hun ten antwoord zullen staan.

 De leerlingen van 6TSO en 6+7BSO gaan nog een stapje verder, voor hen is er op vrijdag 23 februari een ‘fly to your dream’Tijdens deze dag komen deze leerlingen in contact met 8 verschillende knelpuntberoepen binnen de luchtmacht.

Die dag komen militairen uitleg geven bij de job van luchtverkeersleider, technieker en piloot.

Verder krijgen deze leerlingen meer info over de B-hunter (een onbemand vliegtuig), de Panther (brandweer) en de Sea King.

 Het beloofd deze week ongelofelijke boeiende dagen te worden in de Don Bosco Halle

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief