Naar de sterren kijken met Mercurius HALLE

C21

Naar de sterren kijken met Mercurius HALLE

Editirpajot_hlle_mercurius_1_foto_devogeleer_
Archief Emile Devpgeleer

 Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 van 20 tot 23 uur  laat Mercurius p de Hogebermweg 1500 Halle (Essenbeek) naar de sterren kijken

Op 23 en 24 februari 2018 kan men in Vlaanderen op een 25-tal plaatsen naar de sterren kijken.   Het is dit jaar trouwens de 34ste keer dat de Vereniging voor Sterrenkunde met haar afdelingen en de Vlaamse Volkssterrenwachten hun deuren openzetten voor het grote publiek. 

Ook de Sterrenkundevereniging Mercurius Halle stelt van 20 tot 23 uur sterrenkijkers op langs de Hogebermweg in 1500 Halle (doodlopende straatje in het gehucht Essenbeek dat uitgeeft op een parking van het  Hallerbos).  

Men kan er komen kijken door verschillende types sterrenkijkers naar de Maan, verschillende sterrenhopen, sterrenstelsels en planetaire nevels.  Concreet zullen er lenzenkijkers, spiegelkijkers en verrekijkers op statief worden opgesteld. 

Er zijn trapjes voorzien voor kleine kinderen zodat ook zij comfortabel kunnen kijken door de sterrenkijkers.

De activiteit is gratis.  Er worden ook gratis sterrenkijkkaarten en sterrenkijkkranten verdeeld. 

Iedereen is welkom. 

In geval van dichte bewolking en/of regen wordt de activiteit afgelast.  Er is geen vervangprogramma voorzien.   Voor een vervangprogramma verwijzen we graag door naar de Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen (www.mira.be ).

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.mercuriushalle.be , onze Facebook-pagina (Mercurius Halle) of Twitter (@vvsmercurius).    Je kan ook surfen op www.sterrenkijdagen.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2018
Felix Merckx
Archief Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief