HALLE bevraagt inwoners opnieuw in 2018

C21

HALLE bevraagt inwoners opnieuw in 2018

Halle
EP

 500 Hallenaren een krijgen een enquête in de brievenbus. De vragenlijst kadert in het project “stadsmonitor”, waarbij de stad om de drie jaar aan de hand van een steekproef haar inwoners bevraagt over het leven in de stad. In 2012 en 2015 werd ook al zo’n bevraging georganiseerd.

De resultaten van de enquête worden vergeleken met de statistieken uit de vorige bevragingen. Op deze manier krijgt het stadsbestuur zicht op wat er leeft in de stad, hoe de stad zich ontwikkelt, en wat de Hallenaren vinden van het aanbod aan onderwijs, kinderopvang, cultuur en sport, maar ook over onderwerpen als mobiliteit en veiligheid.  “Waar heb je als burger hinder van ondervonden? Wat vind je van de staat van je woning? Is er voldoende kwalitatieve kinderopvang in Halle? Communiceert de stad goed met haar inwoners? Zijn er genoeg voorzieningen voor ouderen? Voel je je veilig in je buurt?”, zijn enkele voorbeelden van vragen die in de stadsmonitor worden gesteld.

Dezeof volgende  week zullen zo'n 1.500 inwoners een vragenlijst ontvangen. De bewoners werden via een steekproef willekeurig geselecteerd. De inbreng van de Hallenaren is onmisbaar om verder te kunnen werken aan de ontwikkeling van de stad, en in te spelen op de noden en wensen van haar inwoners. De resultaten van de bevraging worden bekendgemaakt eind 2018.

De bevraging wordt uitgevoerd door HIVA (Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving) – KU Leuven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief