Carnaval HALLE nadert dus ook de opstelling van de carnavalfoor begint

C21

Carnaval HALLE nadert dus ook de opstelling van de carnavalfoor begint

Foor_4
Foto Emile Devogeleer

 Gedurende  alle dagen van de opstelling van de carnavalsfoor is er een verkeerswijziging op de landingsbaan in Halle waar de foorreizigers samen komen alvorens ze zich gaan opstellen. Op het Stationsplein, De Leide en het Possozplein. Ook dit jaar zijn er weer meer dan 100 ‘stielen’(Hou hiermee rekening

Ze starten op dinsdag 27 februari tussen 10 en 12 uur op het Stationsplein. Onder politiebegeleiding worden de foorreizigers met hun materiaal naar hun plaats gebracht. Hou rekening met het parkeerverbod in de Melkerijstraat en dit zowel op 27-28 februari en 1 maart om aan de vrachtwagens met aanhangwagens vrije doorgang te verlenen.

Let op! Op meerdere plaatsen in het centrum zal een parkeerverbod worden ingesteld.

Op woensdag 28 februari tussen 10 en 12 uur zal de foor worden opgesteld op parking sportbres en van 13u tot 16 uur op parking Leide.

Op donderdag 1 maart vanaf 14 uur zal men starten met de opstelling van de foor op het Pozzesplein nadat de wekelijkse markt werd beëindigd. Zo staan alle attracties tegen het weekend opgesteld om jullie te ontvangen.

Ook dit jaar zijn er weer Familiedagen.

Dit op woensdag 7 en 14 maart, de deelnemende foorkramers zullen een speciale prijs hanteren. De deelnemende attracties zijn herkenbaar door onderstaande affiche.

OFFICIELE OPENING VAN DE CARNAVALFOOR

Daags na kindercarnaval, meer bepaald op zondag 4 maart, openen we officieel de grote carnavalfoor.

We zetten het intussen vers verkozen mini- prinsenpaar meteen aan het werk en laten hen het openingslint doorknippen. In de prinsenwagen mogen zij, samen met hun mini- hofnar en hofnarcis over de kermis “cruisen”. In samenwerking met de foorkramers, trakteren we de aanwezige kinderen op een gratis rit op verschillende attracties.

We spreken af op zondag 4 maart, om 14u33 op de Grote Markt en vertrekken in stoet langs de vele kermisattracties.

Verplaatste markt door carnavalkermis

De carnavalkermis wordt opgesteld vanaf dinsdag 27 februari op het stationsplein, vanaf 28 februari op de Leide en vanaf 1 maart, na de markt, op het J. Possozplein.

De donderdag- en zaterdagmarkt zal hierdoor vanaf zaterdag 3 maart tot en met zaterdag 17 maart tijdelijk plaatsvinden op parking ‘De Bres’ aan de Monseigneur Senciestraat.

Van 28 februari tot en met 20 maart is parkeren op de Leide niet mogelijk. Voor het Possozplein en op parking ‘De Bres’ geldt dit vanaf 3 maart tot en met 20 maart. Tijdens deze periode wordt verkeer in Vondel in beide richtingen toegelaten en kan het verkeer komende van de Parklaan en Vondel de Dijkstraat (Waggelbrug) inrijden. De Leide wordt afgesloten tijdens de openingsuren van de kermis

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2018
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief