HALLE - Kerkconcert in Buizingen op zaterdag 10 maart

C21

HALLE - Kerkconcert in Buizingen op zaterdag 10 maart

Brass_band_alsemberg
EP

 Kooruwel en Brassband Alsemberg concerteren samen in Buizingen. Wat ? Concert 'Koor en koper' met Kooruwel en Brassband Alsemberg op zaterdag 10 maart om 19.30 ur in Don Boscokerk Buizingen. Ingang bedraagt 12 euro; kinderen -12 jaar gratis; kaarten in voorverkoop aan 10 euro bij de muzikanten en info@brassbandalsemberg.be

Kooruwel en de Alsembergse brassband treden afwisselend én samen op. Ze staan onder de leiding van Pieter Nevejans en Wim Stas. Presentatie door Lisette Detroch.

KOORUWEL uit Leuven werd als koor opgericht in 2012. Op korte tijd groeide dit koor uit tot een graag geziene gast op het jaarlijkse Koorfestival ‘Middelburg vol Koren’ in Nederland. Kooruwel was reeds te horen op de nieuwjaarsreceptie van de stad Leuven en ter gelegenheid van emeritaatsvieringen van de KUL.

Intussen telt KOORUWEL 65 actieve leden. De groep bestaat uit een fijne mix van jong en oud en van verschillende nationaliteiten.

Op het repertorium : de grote componisten (Mozart, Rachmaninov, Mendelssohn, Poulenc, Dowland, Lassus, ...), maar tevens lichte muziek: Kooruwel zingt songs van onder meer The Beatles, Billy Joel en Elton John.

Voor de gelegenheid componeert dirigent Pieter Nevejans ook muziek voor zijn koor. Hij schreef liederen voor het programma ‘Iedereen Beroemd’. Vorig jaar schreef hij een volledige Latijnse mis, die op het concert in mei voor het eerst werd uitgevoerd.

Pieter Nevejans, dirigent van Kooruwel is een muzikale duizendpoot. Hij is koperblazer en studeerde tevens piano en saxofoon. Zijn opleiding kreeg hij in het Lemmensinstituut te Leuven en in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij speelde in tal van orkesten en ensembles, daarbij zowel gevestigde klassieke instellingen als het Nationaal Orkest van België als ensembles in het lichtere genre. In de streek is Pieter Nevejans bij de kenners bekend als bastubaspeler bij brassband Union Buizingen.

Naast musiceren en dirigeren is Pieter Nevejans ook als componist actief. Hij schreef muziek voor meerdere theatervoorstellingen, voor TV, voor de bands waarin hij speelde en voor koor.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief