Carnaval Halle: Politiediensten staan paraat!

Carnaval Halle: Politiediensten staan paraat!

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Ook dit jaar zullen de organisatie Halattraction, de stadsdiensten, politie, brandweer en het Rode Kruis voor u klaar staan. Zo worden meer dan 150 inspecteurs ingezet voor uw veiligheid en de veiligheid van de stoeten. Op zaterdag en zondag worden telkens meer dan 80 medewerkers van de politie ingezet, zowel van de politiezone Zennevallei als van andere lokale politiezones uit Vlaams-Brabant. Op maandag zijn dit er een veertigtal. Ook de politie te paard zal aanwezig zijn en door de straten patrouilleren. Extra politieploegen worden ingezet voor anti-diefstal. Uiteraard worden ook  24 uur op 24 interventieploegen voorzien en ook de spoorwegpolitie biedt ondersteuning.

De brandweer is eveneens op post met beroepskrachten en vrijwilligers om de carnavalszone optimaal te beveiligen. Niet alleen voor de bestrijding van brand, maar ook met de duikboot zijn zij aanwezig op het kanaal.

Zoals ieder jaar kunnen wij ook rekenen op de goede diensten van het Rode Kruis. De hulppost van het Rode Kruis naast de Basiliek wordt gedurende het hele carnavalsgebeuren bemand met een viertal vrijwilligers en een ambulancier om mensen in nood op te vangen. Daarnaast staan mobiele ploegen permanent op het terrein om mensen te helpen. Zij blijven elke carnavalsnacht op post tot wanneer de laatste feestvierder de Grote Markt heeft verlaten. Verder zal het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria zijn spoedafdeling uitbreiden zodat feestvierders in nood snel geholpen kunnen worden. Ook het team van artsen en verpleegkundigen wordt extra versterkt.

De nodige logistieke ondersteuning voor het carnavalsgebeuren wordt geboden door de stadsdiensten van Halle. Zij leveren een aanzienlijke bijdrage, zowel in de voorbereiding naar het evenement toe, als tijdens de festiviteiten en in de fase van de afbraak en opkuis.

Wij zijn er dus klaar voor en samen willen we zorgen voor een vlot, veilig en goed verloop van dit topfeest.

Jij kan uiteraard ook jouw steentje bijdragen!

Zorg voor elkaar

Zorg goed voor elkaar! Merk je dat er iemand in de kou blijft liggen, bel de hulpdiensten 112.

Glaasje te veel op? Laat je rijden! Maak goede afspraken met een BOB of maak gebruik van de bus of trein. Meer info op www.nmbs.be en www.delijn.be.

Gekwetst? Het medisch dorp bevindt zich naast de Basiliek van Halle. Raak je niet meer ter plaatse, verwittig dan de hulpdiensten telefonisch via het nummer 112.

Let ook op voor zakkenrollers! De meesten komen om te vieren, maar wees op je hoede voor personen met slechte bedoelingen. Beveilig je telefoon, sluit goed zakken en handtassen en loop niet te koop met dure spullen. Toch slachtoffer? Doe aangifte! De politiediensten kan je terug vinden achter het stadhuis in de Victor Baetensstraat 4.

Volgen, liken, delen

Wil je ons volgen? Via de hashtag #carhal18 kan je alles volgen.

Via facebook Rode Kruis Halle en Politie Zennevallei,
via Twitter @pz_zennevallei @RodeKruisHalle en @BrandweerZvbw                                                      

Meer info over het feestgebeuren vind je op de website  http://www.halattraction.be/carnavalweekend/volg-onze-digitale-kanalencarhal18/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 15 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief