Beperkt aantal tussenkomsten tijdens eerste carnavalnacht in HALLE

Beperkt aantal tussenkomsten tijdens eerste carnavalnacht in HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

De eerste van drie dolle feestnachten is op z’n einde. Opnieuw is er weer heel veel volk naar Halle afgezakt. De Grote Markt stond afgeladen vol – tot in de vroege uurtjes – en de sfeer onder de feestvierders was goed. Na de muziek van DJ Mazzletof tot 6 uur werd de Grote Markt ontruimd. En net toen begon het ook te regeren. Tijd voor de feestvierders om naar huis te gaan dus.

In verhouding met het volk waren er een beperkt aantal incidenten, met één piekmoment voor de hulpdiensten tussen 00 en 2 uur. Zo verzorgde het Rode Kruis 55 personen in de medische post naast de Basiliek. 24 mensen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 21 personen hebben zich ook nog op eigen kracht begeven naar het AZ Sint-Maria.

De brandweer werd ook ingeschakeld om personen te vervoeren naar het ziekenhuis. Omdat het voor het AZ Sint-Maria even te druk dreigde te worden, werden enkele personen overgebracht naar naburige ziekenhuizen van Braine, Erasmus en UZ Brussel. Het ging voornamelijk om alcoholintoxicatie en kleine verwondingen. Voor de brandweer waren er verder geen carnaval-gerelateerde tussenkomsten.

Ook voor de lokale politie was het een vrij rustige eerste carnavalsnacht. Er werden weinig incidenten gemeld. Hier en daar ontstond een vechtpartij. In totaal werden 14 personen bestuurlijk aangehouden. Dit ligt in de lijn van vorige jaren.

Samengevat heerste er vooral een zeer gezellige ambiance onder de feestvierders, die zich vertaalde in veel feestgedruis, en dus eerder een beperkt aantal tussenkomsten. En nu dus even rusten voor de tweede dolle dag met stoet en feestnacht

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 09 dec 2018

archief