NMBS investeert ruim 7 miljoen euro in station HALLE en nieuwe parkeertoren

NMBS investeert ruim 7 miljoen euro in station HALLE en nieuwe parkeertoren

Station_halle_

De NMBS gaat de volgende jaren ruim 7 miljoen euro investeren in het station van Halle en in een nieuw parkeergebouw. Over de timing van de geplande werken in Halle is er voorlopig nog geen duidelijkheid. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit François Bellot in een brief aan het college van burgemeester en schepenen laten weten. Het college reageert alvast tevreden op de beloofde investeringen. De stad dringt immers al jaren aan op zo’n parkeertoren om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen.

In totaal investeert de federale overheid zo’n 5,3 miljard euro in nieuwe treinen, een beter onthaal, een vlottere toegankelijkheid, extra parkings en fietsenstallingen. Daarnaast wordt 1 miljard euro vrijgemaakt voor de realisatie van onder meer het GEN (Gewestelijk Expresnet) en andere projecten die van groot strategisch belang zijn.
Een van die projecten is het station van Halle. Daarin zal zo’n € 7.095.011 geïnvesteerd worden. De NMBS gaat onder meer werk maken van perronoverkappingen en een nieuw parkeergebouw. Dat zal zo’n 330 parkeerplaatsen tellen. 

De stad Halle is jaren vragende partij voor zo’n nieuw parkeergebouw omdat de parkeerdruk rond het station fors gestegen is. Het station in Halle verwelkomt dagelijks immers ruim 6.000 reizigers en is daarmee het drukst bezochte station in Halle-Vilvoorde. Dat steeds meer mensen in Halle het openbaar vervoer gebruiken is uiteraard een goeie zaak. Maar voor de pendelaars is het niet altijd eenvoudig om een plaatsje dichtbij te vinden. Het college van burgemeester en schepenen is dan ook tevreden dat de gevraagde middelen voor de parkeertoren eindelijk ook worden vrijgemaakt. Over de timing van de geplande werken in Halle is er voorlopig nog geen duidelijkheid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2018
Marc Sluys
foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019
Hugo Devillé | 09 jan 2019

archief