Padden, kikkers en salamanders wagen opnieuw de oversteek, ook in HALLE

C21

Padden, kikkers en salamanders wagen opnieuw de oversteek, ook in HALLE

Kikker

De paddentrek is op gang gekomen. De paddentrek is een jaarlijks weerkerend fenomeen waarbij de padden en andere amfibieën zoals kikkers en salamanders uit hun winterslaap ontwaken en naar hun voortplantingspoel trekken.

Bij te koud weer blijven de padden, kikkers en salamanders verscholen onder de bladeren. Maar bij temperaturen vanaf 7 graden en regenachtig weer komen ze volop van onder de bladeren te voorschijn. Vervolgens trekken ze in groep naar hun voortplantingspoel.

De arme diertjes worden bij die tocht echter vaak aangereden door auto's. Vrijwilligers gaan daarom in deze tijd van het jaar 's avonds op stap om de padden te helpen. Ze verzamelen de dieren in emmers en zetten ze de straat over. Aan drukke straten hebben ze ook betonnen boorden geplaatst zodat onder andere de padden langs die betonnen boord lopen en zo via een tunnel onder de straat verder trekken naar hun voortplantingspoel.


In Halle worden padden overgezet in het Houtveld en de Plattesteen. De paddentrek wordt er aangekondigd met borden en banners. Wees dus hoffelijk en rijd voorzichtig! Paddentunnels vind je in de Dokter Spitaelslaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief