Inbraak en diefstal bij Rode Kruis-HALLE zorgt voor financiële kater

Inbraak en diefstal bij Rode Kruis-HALLE zorgt voor financiële kater

Politielogo_heel_goed_20103_p200

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart werd er ingebroken in het lokaal van Rode Kruis Halle. Hierbij werden twee toegangsdeuren geforceerd en heel wat materiaal gestolen. Een voorlopig bilan leert ons dat onze vier reanimatietassen, 2 AED-toestellen, een monitor-defibrilator, een paar interventiezakken, bijkomend medisch materiaal tot zelfs lege rugzakken ontvreemd werden. De monitor en de interventiezakken zaten in onze ziekenwagen. Hiervan hebben de dieven de zijruit van de verzorgingsruimte vernield.

Door deze diefstal zitten we wel even aan de grond en moeten we improviseren voor de hulpverlening de komende dagen. Gelukkig zijn de twee 100-ziekenwagens gevrijwaard gebleven. We dienen ons even te reorganiseren maar de impact op deze dienst zal zeer beperkt blijven. Erger is het voor de organisatoren die rekenden op onze aanwezigheid de komende weken. Het is vooral het materiaal bestemd voor onze preventieve hulpposten op wielerwedstrijden en allerhande festiviteiten dat gestolen is. We zullen voor de komende weken moeten beroep doen op het materiaal van de omliggende afdelingen om onze contracten na te komen. Datzelfde materiaal wordt ook gebruikt i.g.v. grote calamiteit, denken we maar aan de treinramp in Buizingen enkele jaren terug of de aanslagen in Zaventem en Brussel. Op dit moment hebben we ons als afdeling dan ook moeten afmelden voor de rampenhulpverlening in onze regio.

We laten ons echter niet zo gemakkelijk kennen. De vrijwilligers zijn vandaag al massaal op post om de schade aan het gebouw zo goed mogelijk te herstellen en het resterend materiaal te herschikken. Onze eerste bekommernis is zo snel mogelijk terug volledig operationeel te zijn. Uiteraard zullen we het gestolen materiaal dienen te vervangen. Dit wordt een zware financiële dobber. We rekenen hier ook op de steun van de bevolking zodat ook wij zo snel mogelijk terug onze hulp aan de bevolking kunnen heropstarten. Wie ons hierin wil steunen kan dit steeds doen op rekeningnummer BE82 0680 8475 3068.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2018
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019

archief